Rothaarsteig Wilgersdorf – Lahnhof

Bekijk deze wandeling

Geloof het of niet, maar na een nacht slapen hebben we zelfs weer zin in ontbijt! De gepensioneerde Nederlandse broers die naast ons zitten bij het ontbijt, Kees uit Eindhoven en Bart uit Ede, vertellen over hun tocht op de Rothaarsteig. Nadat ze waren afgezet door het busje gingen ze rechts in plaats van links. Komen ze op 40km van het hotel achter! Ze vonden de Rothaarsteig niet erg spannend. Breed en beetje saai. Hmmm we zullen zien! Om tien uur verzamelen we bij het blauwe busje van Stefan. In Duitsland mag je nog steeds al telefonerend de berg af scheuren. We zetten ons schrap en zijn blij als we na 20 minuten op de bestemming zijn. Twee Nederlandse dames doen dezelfde route als wij, maar verder dan het uitwisselen van wat beleefdheden komt het nog niet. Al wandelend trekt de mist op en we zien zelfs af en toe een stukje blauwe lucht.

Doorkijkje

Het pad loopt over de bergkam dus met stijgen en dalen valt het reuze mee. We zien mooie vergezichten, vogels, bronnen en op het einde zelfs een klein hertje (of was het een groot konijn?). Iedere kilometer staat er wel een ligstoel op een strategische plek bij een mooi uitzicht of gewoon lekker in de zon.

Even pauze

En als het de wandelaar aan fantasie ontbreekt voor het maken van een mooie foto dan doet de Rothaarsteig voorstellen in de vorm van een raamwerk of doorkijk zodat iedereen met dezelfde foto’s thuis komt… of toch niet?

Mevrouw Wandelpraat op de evenwichtsbalk

Aan wegwijzers is er in ieder geval geen gebrek, dus verdwalen op de Rothaarsteig is uitgesloten!

Rothaarsteig markering

Aan wegwijzers geen gebrek

Net als we het wandelen bijna beu zijn ruiken we de stal en de laatste kilometer gaat als vanzelf. 18 staan er op de teller en we hebben er 5 uur op gelopen. We douchen en nemen een powernap van een uurtje. Beneden schuiven we bij Kees en Bart aan die ons vertellen waar ze allemaal op vakantie geweest zijn. All over the place. Vanavond staat er Sweinsteak met pasta op het menu. Gelukkig in normale porties dit keer en erg lekker. We kletsen en smullen en na het kaneelijs met kersen gaan we richting kamer om nog wat TV te kijken. En zonder tanden te poetsen of make-up af te nemen vallen we in een diepe slaap…

Wilgersdorf tot Lanhof

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s