Pieterpad Vierlingsbeek – Gennep

We staan vanochtend op tijd op want we pakken de draad weer op bij Vierlingsbeek. We parkeren de auto bij het stationnetje en lopen de kilometer naar het begin van de tocht bij de kerk. We overvallen de lokale Plus en gaan met een lading proviand (4 krentebollen, 2 kaascroissants, 4 eierkoeken, 4 appels, 2 mini appelflappen) op pad.

We weten weer waar we aan toe zijn...

De voetjes weten weer waar ze aan toe zijn… nog maar 340km…

Het tempo ligt niet hoog want we stoppen iedere 10 meter om van de nu heerlijk rijpe bramen te snoepen (als er tenminste geen dikke groene vliegen op zitten).

Koffiepauze!

Koffiepauze!

Tussen de hagen door langs de Maas  bereiken we het veer bij Afferden en in de verte rommelt het en is het donker, maar nog steeds droog. Wachtend op het pontje doet een bezorgde  mevrouw Wandelpraat een schietgebedje voor een droge dag.

Wachten op het pontje bij Afferden

Wachten op het pontje bij Afferden

Van de veerman krijgen we een flyer van het theehuis “De Appelgaard”. Koffie met zelfgemaakt appelgebak klinkt verleidelijk en met de dreigende luchten in de verte een goed idee! En als we goed en wel aan de koffie zitten begint het lekker door te regenen. We wachten een kwartiertje extra tot het weer helemaal droog is en vervolgen dan de weg naar Gennep.

Theetuin De Appelgaard. Bij Anja en Wim

Theetuin De Appelgaard. Bij Anja en Wim

Maar op het mooie stukje hei staan we plots oog in oog met mevrouw Wandelpraat’s grote schrik: de loslopende Schotse Hooglanders. Midden op ons pad. Met een ruime omweg ontlopen we ze en komen even verder weer op de route.

Ons Pieterpad versperd door...

Ons Pieterpad versperd door…juist ja: De gevreesde Schotse Hooglanders!

hei

Quin natuurreservaat

hei

De hei prachtig in bloei

We gaan onder de A77 door en ruiken Gennep al. Mevrouw Wandelpraat heeft goede benen want ze zet er goed de sokken in. In Gennep aangekomen blijkt waarom: ze moest nodig naar de WC. Pal voor Hotel de Kroon doet een Reggae band een poging het handjevol publiek te vermaken. Op onze kamer aan de achterkant van het hotel is de herrie gelukkig iets minder. Na een dutje eten we in het hotel een heerlijk 3-gangen menu en ronden de dag af met een lekker warm bad.

Hotel de Kroon op de markt van Gennep

Hotel de Kroon op de markt van Gennep

Afgezien van het ene buitje die viel toen we aan de appeltaart zaten is het droog gebleven en met een temperatuur van 18 graden een prima wandeldag.

Vierlingsbeek - Gennep track

Vierlingsbeek – Gennep track

3 thoughts on “Pieterpad Vierlingsbeek – Gennep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s