Mühlbach am Hochkönig – Karbachalm – Pronebenalm

De Wandelpraatjes zijn lekker op tijd om 7u30 wakker. Even opfrissen en op naar het ontbijt. De weersvoorspelling voor vandaag is regen met onweer vanaf halverwege de middag. Niet echt weer voor een bergtocht. Het plan is dan ook om een rondje Muhlbach te maken. Bij de Karbach gondellift aangekomen blijkt dat deze alleen maar op zondag en woensdag draait! De helft van de uitgestippelde wandelingen maakt gebruik van de lift, dus moeten we ons plan omgooien, en bovendien is het eigenlijk heel mooi weer. Snel wordt de juiste track in de App geladen en voor we het weten zitten we in het gondeltje op weg naar de Karbachalm. 

In de gondel boven de wolken naar de Karbachalm

In de gondel boven de wolken naar de Karbachalm

Boven is het even zoeken naar het begin van de route want mijnheer Wandelpraat is niet erg scheutig geweest met waypoints. Maar als we de ski-piste een stukje afdalen gaat een paadje links de lift onderdoor en zitten we op het juiste pad.

Heidi und Peter Wandersprache :-)

Heidi und Peter Wandersprache 🙂

Het pad voert ons door een sprookjesachtig bos doorkruist met beekjes.

Over een beekje

Over een beekje

De weg loopt een kilometer of vier lekker rustig naar beneden. Als we de Althausalm passeren kunnen we de verleiding niet weerstaan en geven ons over aan een typisch Oostenrijks lunchgerecht: De Brettljause. We delen er een met z’n tweëen en zelfs dan is het meer dan genoeg.

De typisch Oostenrijkse Brettljause

De typisch Oostenrijkse Brettljause

Het is goed dat we aangesterkt zijn want er volgt een klim van 200 meter die ons het zweet in de bilnaad geeft. Na de klim loopt het lekker naar beneden tot de Probnebenalm.

Richting Pronebenalm

Richting Pronebenalm

 

Vanaf hier gaat het recht naar beneden richting Mühlbach. Tijdens de afdaling op de alm moeten we nog een krakkemikkige horde nemen om naar de andere alm te komen. Mijnheer Wandelpraat (een heer als hij is) laat mevrouw Wandelpraat als eerste het wiebelige bouwval bestijgen . Er blijkt geen plankje vast te zitten en het kraakt gevaarlijk. Later zou blijken dat wanneer we gewoon het pad rechtdoor gevolgd hadden we deze stunt niet hadden hoeven maken.

Halsbrekende toeren van mevrouw Wandelpraat

Halsbrekende toeren van mevrouw Wandelpraat

De lucht is inmiddels betrokken dus de pas gaat erin! Met nog een kwartiertje te gaan en het dorp in zicht begint het toch nog te regenen.

Muhlbach in zicht...

Muhlbach in zicht…

Wat een klein ommetje zou worden werd een prachtige tocht van 12 km.

Het hoogteprofiel

Het hoogteprofiel

Kaart1

De wandeling van zondag 21/9/14

Deze wandeling is ook te zien en te downloaden op  GPSies.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s