Die fünf Gipfelkreuzen tour

Mijnheer Wandelpraat trekt het gordijn vanuit het bed een beetje open en…  blauwe luchten! Het beloofde stralende weer is een feit. We gaan snel ontbijten en de wandelspullen aantrekken. Maar dan gebeurt het. Een schrille kreet klinkt door de kamer. Auw Auw… Geschrokken komt mijnheer Wandelpraat aangesneld en ziet mevrouw Wandelpraat als versteend op de rand van het bed zitten. Watskebeurt? Tijdens het vooroverbuigen om de veters te strikken is het mevrouw Wandelpraat in de rug geschoten als nooit tevoren! En we hadden ons nog zo op deze tocht verheugd. Maar een bikkel als ze is recht ze de rug en mijnheer Wandelpraat smeert er een goede dot Murmeltiersalbe op. Paracetamol helpt in deze niet dus gaan we eerst naar de drogist voor sterker spul. Ibuprofen mag alleen bij de apotheek verkocht worden en gelukkig zit die maar een paar honderd meter verderop. 600 mg wordt achterover geslagen en dan gaan we naar de Karbachalm bahn. 

Boven begint de tocht meteen met een pittige klim van 340 meter over een pad van 1,5 km. Het is erboven lekker zompig van de sneeuw die aan het smelten is. Het is boven 2 graden maar met zoveel zon is een  t-shirt warm genoeg.

De laatste meters voor de Schneeberg op 1921 m

De laatste meters voor de Schneeberg op 1921 m op handen en voeten

Het is wel druk bij het eerste kruis maar het uitzicht is fenomenaal en mevrouw Wandelpraat schiet er zelfs even vol van.

Het uitzicht op de Schneelberg

Het uitzicht op de Schneeberg

Als we in het Gipfelkreuzbuch geschreven hebben en een stempel op de kaart hebben gezet gaan we door naar de 500 m verderop gelegen Schneebergkreuz (1938 m).  Vanaf hier loopt het pad naar het Klausalmkreuz (1819 m). Ook hier stempelen en schrijven we weer.

Bij het Klausalmkreuz

Bij het Klausalmkreuz (1819 m)

Waahaarheeeeeen leihijd de weeeeeg...

Waahaarheeeeeen leihijd de weeeeeg…

De navigatiehulpmiddelen van mijnheer Wandelpraat laten ons hier even in de steek want op weg naar het Ahornkreuz slaan we te vroeg links af en eindigen in een koeienwei vol blubber en vlaaien (en dan bedoelen we niet de Limburgse!). Als we onze vergissing inzien is de weg terug naar het pad een hele klauterpartij maar uiteindelijk bereiken we toch ons doel.

De Ahornstein (1855 m)

Pauze op de Ahornstein (1855 m)

De 5 kilometers op en af beginnen we nu wel te voelen het is tenslotte al de vierde wandeldag op rij. Het liftstation van de Wastlhöhe zien we al van ver liggen en ook het bijbehorende kruis. Maar het is toch nog een uur lopen voor we daar zijn.

Mooi doorkijkje naar de Grossglockner

Mooi doorkijkje naar de Grossglockner

De uitzichten zijn prachtig

De uitzichten zijn prachtig

Een stempel heeft dit kruis niet maar daarom niet getreurd. Over de skipiste dalen we af richting Bürglalm waar we wat kunnen eten. Met kranen en bulldozers wordt de hele alm overhoop gehaald om een waterbekken te maken voor de kunstsneeuw zo vertelt de eigenaar van de Bürglalm ons. In de volle zon genieten we van de eieren met spek en käsejause. Daarbij worden we ook nog verrast door een onvervalste Salzburger volksmuziek concert door twee trompettisten. Helemaal aangesterkt nemen we de 6,5 km lange route bergafwaarts naar Dienten. Deze lopen we in 5 kwartier en zijn daarom ruim op tijd voor de bus naar Muhlbach. Dezelfde buschauffeur als gisteren brengt ons weer naar ons hotel.  Morgen wordt het weer iets minder en houden we een rustdag in Salzburg.

Het hoogteprofiel

Het hoogteprofiel

De route

De route van 24/9/14

 

Advertenties

2 thoughts on “Die fünf Gipfelkreuzen tour

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s