Hüttschlag im Großarltal – proloog

De wandelvakantie in Mühlbach is de Wandelpraatjes zó goed bevallen dat ook dit jaar de Oostenrijkse bergen als wandel bestemming is gekozen. Pharos had weer een mooie aanbieding die al in mei is geboekt: 5 dagen Hüttschlag in het Großarltal. De zomer duurt lang en mijnheer Wandelpraat heeft het enorm druk op zijn werk. Daarom kijken we erg uit naar 4 heerlijke bergtochten die afgetopt worden met een stedentrip naar Wenen. Met de Kompass 3D kaarten zijn al een paar routes uitgestippelt en de weersvooruitzichten zijn prachtig. Mazzelaars!

De vooruitzichten zijn prima!

De vooruitzichten zijn prima!

De heenreis op zondag levert weinig oponthoud, iets wat de reizigers van Oostenrijk naar Duitsland niet kunnen zeggen. De extra grenscontroles in verband met de vluchtelingenstroom uit Syrië leiden tot 2 uur file. Precies volgens plan rollen we op 17u Hüttschlag binnen en vinden na wat gezoek hotel Almrösl. We krijgen een prima kamer en het eten is aanzienlijk beter dan Heinrichshof van vorig jaar.

Morgen gaan we om 9:00 van start met een busreis naar de Ellmaualm. Van daar gaat het over de toppen in 15km terug naar Hüttschlag, tenminste: Als er niet te gek veel sneeuw ligt want er is de afgelopen dagen verse sneeuw gevallen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s