Schuhflicker

Vandaag met de Großarl Panoramabahn omhoog wat ook betekent dat we niet aan een vroege vertrektijd zijn gebonden. We ontbijten op ons gemakkie en staan uiteindelijk om 10:30 bovenop de berg bij het eindstation.

Uitzicht vanaf de Kreuzkogel

Uitzicht vanaf de Kreuzkogel met precies in het midden de Schuhflicker

Het is een drukte van belang en de weg naar boven is zelfs geschikt voor kinderwagens. Een half uurtje later staan we bij het kruis van de Kreuzkogel (2027m). Een lekker opwarmertje. Daarna gaat het over de kam naar het eindstation van Fulseck bahn (2033m) en vanaf daar naar beneden naar het Arltörl (1798m).

Afdaling naar de Arltörl

Afdaling naar de Arltörl

Hier eten we bij het kapelletje wat brood en een peccorino kaasje. Aangesterkt klimmen we in een uur van hier naar de Arlspitze (2140m). Van de hotel Wirt leerden we gisteren namelijk dat je ongeveer 300 hoogtemeters per uur klimt en dat de afstand er eigenlijk niet toe doet.

Onderweg naar de Schuhflicker

Onderweg naar de Schuhflicker

Dan wisselt mevrouw Wandelpraat de lichte stappers in voor de bergschoenen die bij mijnheer Wandelpraat in de rugzak zitten, want het échte werk komt eraan: De beklimming van de Schuhflicker (2214m). Hier en daar best wel spannend maar na een half uur klauteren krijgen we een uitzicht wat we niet snel zullen vergeten!

Blik op de Hochkonig waar we vorig jaar hebben gewandeld

Blik op de Hochkönig waar we vorig jaar hebben gewandeld

P1090723

Blik op Großarl vanaf de Schuhflicker en in de verte de kam waarover we maandag liepen

De afdaling over dezelfde weg is nog spannender maar dankzij de stokken komen we veilig beneden (zonder angstzweet maar mét angstscheet) . Tijdens de afdaling naar de Aualm (1795m) merken we dat de pijntjes komen opzetten. Mijnheer Wandelpraat heeft last van de rechterknie bij het dalen en mevrouw Wandelpraat heeft zere kuiten en enkels. Maar we houden vol (alsof er een alternatief is). Goed dat we niet weten dat we dan nog 1000m moeten dalen in 6km. Bovendien is het al 16:oo u en een pauze bij de Aualm hütte zit er niet meer in. Iedere bocht zien we Großarl groter worden en na 7,5 uur wandelen zijn we wat blij als we om 18:15 de auto weer zien. En wat lekker om dan aan te schuiven aan het diner dat vanavond bestaat uit Wiener Schnitzel met Rösti. We breken vandaag nóg een record: Om 21:15 liggen we al op bed en kunnen geen boe of bah meer zeggen. Morgen rustdag!!

De track van vandaag in 3D

De track van vandaag in 3D

Het hoogteprofiel

Het hoogteprofiel

4 thoughts on “Schuhflicker

  1. Pingback: Liebster award | Wandelpraat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s