Hubgrundalm

Als we wakker worden voelen we dat de twee zware tochten van maandag en dinsdag hun sporen hebben achter gelaten. Mijnheer Wandelpraat heeft een zere knie en mevrouw Wandelpraat heeft stijve kuiten en een blauwe teen nagel. Het wordt derhalve vandaag een rondje Hüttschlag.

Na het ontbijt zoeken we een wandeling met een minimum aan stijgen en dalen. We kiezen voor een bezoek aan de Hubgrundalm hutte. De weg er naar toe loopt geleidelijk omhoog en stijgt 300m op 5 km. Prettig voor de benen! De uitzichten zijn prachtig en erg gevarieerd met bossen en watervalletjes.

Bijna bij de Hubgrundalm hutte

Bijna bij de Hubgrundalm hutte

We realiseren ons dat het niet nodig is om hoog te klimmen om een mooi uitzicht te hebben. Na anderhalf uur komt de hutte in zicht. Op een bankje in de zon genieten we van de loslopende beestenboel met scharrel varkens, stoeiende kittens en koeien.

Zo zijn ze op zijn leukst

We eten er speckbrot en een stuk kuchen. Hier kunnen we weer even op vooruit! Achter de hutte klimt het pad even stevig, 200m hoger. WP_20150930_11_58_24_Pro

Vanaf hier gaat het weer geleidelijk bergaf tot we 3,5 uur  later en 10km in de benen weer in Hüttschlag aankomen. Mooi op tijd voor de middagsnack in het hotel. De rest van de middag werken we het blog bij en zoeken de foto’s uit voor de nieuwe praatjes.

Het dal richting Großalm

Vanavond staat er spare-ribs en hachee op het menu. Morgen ontzien we de onderdanen ook nog maar even en gaan we een bezoekje aan de Liechtenstein klamm en St.Johann in Pongau brengen.

Track van vandaag in 3D

Track van vandaag in 3D

Hoogteprofiel

Hoogteprofiel

4 thoughts on “Hubgrundalm

  • Oostenrijk is prachtig om te wandelen.
   We gaan graag die kant op.
   Toch gebeurt het nog wel eens dat we ons zelf voorbij lopen met wandelen. Alleen merk je dat pas de volgende dag haha.
   Ze zeggen wel eens een ezel in het algemeen stoot zich niet aan de zelfde steen 😂 maar als eigenwijze wandelpraatjes gebeurt het toch nog wel eens.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s