Medebach Hochsauerland

Het begint al een traditie te worden: Een midweek wandelen met de familie van mijnheer Wandelpraat ergens in februari. Na drie jaar Oberstdorf in Zuid Duitsland op rij hebben we het daar wel een beetje gezien en het internet wordt afgestruind naar een waardig alternatief. Dan stuit mijnheer Wandelpraat op een Eco lodge in Medebach in het Hoch Sauerland. De Wandelpraatjes zijn op slag verliefd op het knusse houten huisje en de rest van de familie is net zo enthousiast. Lekker dichtbij op maar 3 uur rijden. En als we mazzel hebben ligt er ook nog sneeuw.

collageEcolodge

EcoLodge Sauerland in Medebach

De weersvoorspellingen zijn prima. Temperaturen rond het vriespunt maar met een lekker zonnetje. We hebben afgesproken elkaar te ontmoeten bij de grote kerk. De Wandelpraatjes staan aan de voorkant te wachten, de rest van de familie aan de achterkant. Dat werkt natuurlijk niet. Een telefoontje later ontmoeten we elkaar en gaan naar het huisje. Veel te vroeg want het is pas half twee en we worden niet voor vier uur verwacht. Het huisje is open maar er is niemand binnen. Het is inderdaad supergaaf. Dan komt de eigenaar Jeroen al aangesneld. Hij moet nog van alles doen. We mogen wel uitpakken maar slaan dat aanbod af uit schaamte voor alle kratten boodschappen die we in de auto hebben staan (en waar je een weeshuis mee kunt voeren). Mevrouw Wandelpraat stelt voor om dan maar een retourtje Winterberg te doen. Dat ligt vlak bij op 17km én… ze hebben er een DM drogerie. Beladen met nóg meer boodschappen zijn we tegen vier uur weer bij het huisje en legt Jeroen ons precies uit wat we wél en vooral niet mogen. De eco lodge is van alle gemakken en technieken voorzien. De open haard is al aan. Dat is maar goed ook want een vernuftige installatie verwarmt het hele huisje. Er zit zelfs een sauna in en een douche met radio. De foto’s spreken voor zich. Hier gaat de familie Wandelpraat zich prima vermaken!

DSC_0001

Een spelletje “30 seconds”

Mevrouw Wandelpraat heeft voor de eerste avond een overheerlijke Indische rendang met sajoer boontjes en rijst voorbereid. We vullen de rest van de avond met goede gesprekken en een spelletje “30 seconds” wat door de dames op overtuigende wijze wordt gewonnen. Dan is het de hoogste tijd om onder de donzen dekbedden te kruipen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s