Medebach

Met het raam dicht en de verwarming aan zweet mevrouw Wandelpraat ’s nachts het bed uit. Dat gaan we vanavond anders doen! We ontbijten met de lekkernijen die ieder voor zich heeft meegenomen. Afbakbroodjes, yoghurt met muesli, voor ieder wat wils. Zus Wandelpraat is nog herstellende van een griepje daarom beginnen we rustig aan met een rondwandeling rond Medebach van 15 km (of 17 km op de zwabber GPS van zwager Wandelpraat). Vanuit het huisje start de wandeling naar het zuiden meteen de berg op. Het is er prachtig.

collageMedebach

De omgeving van Medebach

Sneeuw ligt hier niet, daarvoor moeten we hoger zijn in Winterberg. Met de zon erbij voelt het niet echt koud hoewel het toch een beetje vriest. Na het dorpje Berge steken we de Orke over bij de waterzuiverings installatie. Dan volgen we het pad langs het beekje de Bruhne. Langs de bosrand hebben we een prachtig zicht op de Kahler Asten in de verte.

collageMedebach2

Natuurschoon

In Medebach lunchen we bij “Angerichtet”, op het plein bij de grote kerk. Hierna is het nog maar 3 km terug naar ons huisje.

P1100074

Bijna terug bij het huisje

Weer in het huisje steken we de open haard weer aan, een taak die broer Wandelpraat graag op zich neemt. We genieten  van de warmte van het haardvuur. Zwager Wandelpraat heeft van thuis een pan erwtensoep meegenomen en de laatste gaatjes worden gevuld met griesmeelpudding. ’s Avonds kijken we de film “The Revenant”

Dan is het weer tijd om het bedje op te zoeken, nu wel met het raam een stukje open. Morgen staat een wandeling naar de Kahler Asten op het programma

track dinsdag 160216

De track van vandaag

3 thoughts on “Medebach

  1. Dank je wel, Het is de ene wandeling veel foto`s trekken en de andere keer valt het tegen.
    Maar met een gewoon simpele camera en soms zelfs met de telefoon vind ik dat we best knappe foto`s maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s