Kahler Asten 2

Om half 9 zit iedereen weer aan tafel voor het ontbijt. Vandaag staat de  Edersee op het programma. Het is behoorlijk bewolkt maar droog, de zon gaan we vandaag niet te zien krijgen. Zus Wandelpraat heeft gisteren de mooie sneeuw gemist en de rest vond het zo mooi dat we het plan omgooien en ook vandaag naar Winterberg gaan. Op GPSies wordt snel een route gevonden die over de Kahler Asten loopt. De klim van 300m trekt zus Wandelpraat nog niet. Daarom zetten we zus en zwager Wandelpraat op de heenweg bovenop de Kahler Asten af en wij rijden door naar Mollseifen waar we de auto parkeren.

P1100086

Mijnheer en mevrouw Wandelpraat

De wandeling lijkt op die van gisteren in tegengestelde richting. De eerste klim is venijnig maar vanaf het ski gebied in Neuasten gaat het rustig aan omhoog naar de Kahler Asten. P1100082Om kwart over twaalf ontmoeten we daar zus en zwager Wandelpraat die zich al ongans gegeten hebben aan een veel te grote Apfelstrudel. De Wandelpraatjes doen zich tegoed aan een schnitzel met salat en een pannekoek met Speck und Zwiebeln. Broer Wandelpraat gaat voor de Erbsen Eintopf met een kromme rookworst die niet eens in het kommetje past. Na een uurtje relaxen beginnen we aan de afdaling. Het is een prachtige wandeling om de Wetzstein heen, terug naar de auto in Mollseifen. Via de touristische route zijn we om 16u weer in Medebach. Jeroen komt het gastenboek nog even brengen en legt desgevraagd  uit hoe de hele ecolodge verwarmingsinstallatie werkt.

Broer en zus Wandelpraat buigen zich over het Griekse diner van vanavond met rijst met tomaten, feta salade en gyros.

Het Keezen wordt weer overtuigend gewonnen door zwager Wandelpraat; zou het toch geen geluk zijn? De mannen kaarten nog wat na met een wijntje en even voor middernacht ligt iedereen weer op bed.

track donderdag 160218

De track van vandaag

2 thoughts on “Kahler Asten 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s