Edersee

Het zit er alweer op. Wat is de tijd snel gegaan. We hoeven pas om 11u uit het huisje te zijn had Jeroen gezegd maar als we ontbeten hebben zit om half 10 alles al in de auto. De Wandelpraatjes kunnen nog geen afscheid nemen van het Sauerland en gaan nog een bezoek brengen aan de Edersee. We nemen afscheid en gaan richting Waldeck, toch nog zo’n drie kwartier rijden.

P1100137

Uitzicht op kasteel Waldeck en de Edersee

We parkeren de auto bij kasteel Waldeck, dat ooit nog dienst deed als vrouwengevangenis, en staan als enige op de grote parkeerplaats. Het is duidelijk laagseizoen. De parkeerautomaat accepteert alleen € 2 voor 4 uur of € 3 voor de hele dag parkeren. Met € 2 op zak wordt het 4 uur, dat wordt stevig doorwandelen dus! Niet getreuzeld en op pad. Na een stukje dorp, de golfbaan en een beukenbos lopen de Wandelpraatjes via een omweg het lunchdoel Nieder-Werbe binnen. Hier is het toeristisch seizoen nog niet losgebarsten. De twee hotels die er zijn gaan in maart pas open en cafés of een winkeltje zijn er helemaal geen. Zonder etenswaar in de rugzak (foutje) zit er maar één ding op: Door naar Waldeck. Het pad volgt de Urwaldsteig door het oerbos met knoestige eiken, beuken en soms uitzicht op de Edersee.

P1100143

Wandeling door het oerbos langs de Edersee

P1100142

De Wandelpraatjes kunnen voelen dat dit de vierde wandeldag op rij is, vooral als het bergop gaat. Ook de kabelbaan naar het kasteel, wat een klim had gescheeld, werkt niet mee. Ze zijn bezig met onderhoud dus niks nie toeristisch in het kabelbaantje, en het frietkot ernaast is ook dicht. Nee, Waldeck bezoekt men bij voorkeur in de zomer!

collageEdersee

Ook hier is alles gesloten…

Keurig op tijd en met 15km in de benen zijn we om 14:15 weer bij de auto. In Waldeck is iets meer te beleven dan in Nieder Werbe maar ook hier houdt de bakker pauze tot 15u en het hotel serveert alleen culinaire hoogstandjes. De hongerige Wandelpraatjes halen daarom bij het plaatselijke supermarktje broodjes die er maar wat graag ingaan. Mijnheer Wandelpraat wordt zelfs teruggestuurd om er nog meer te halen en neemt voor zichzelf nog twee Berliner bollen mee. Dan gaan ook de Wandelpraatjes op huis aan. Inclusief een half uurtje vrijdagavondspits komt home sweet home tegen 19u in zicht. Op vakantie gaan is heerlijk, thuiskomen ook!

track vrijdag 190216

De track van vandaag

7 thoughts on “Edersee

  1. Opnieuw genoten van jullie mooie verslagen, wandelingen en foto’s in het prachtige Sauerland. …. Respect voor de conditie van beiden…toppertjes hoor :-))) . Lieve groet van ons H & C xxx

  2. Wat een mooi verslagje van het Sauerland , ik heb van je foto’s genoten ..het is alweer veel te lang geleden dat ik nog eens daar was , en inderdaad In Waldeck of in het algemeen in Sauerland sluiten ze heel punctueel tijdens de middag en weekends Grts Leen .

  3. Het is een prachtig gebied om te wandelen, we waren misschien net iets te vroeg in het seizoen, De zomer en herfst zijn een betere optie, het zal er prachtig zijn als de bomen kleuren.
    We gaan zeker en vast nog weer eens die kant op.

  4. Wat een heerlijk verslag was het weer om te lezen. Zo te zien genoten van de wandelingen,omgeving en elkaar. Leuk om dit met familie te doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s