De Lingeroute

Bekijk deze wandeling

Op internet vinden we een mooie wandeling langs de Linge beginnend in Geldermalsen. Dit is de geboorteplaats van mevrouw Wandelpraat dus worden veel herinneringen opgehaald. Gesterkt door een bakkie koffie bij (schoon)vader starten we de tocht bij het station van Geldermalsen. Het weer is winderig maar het blijft de hele middag droog. Het uitzicht over de Linge is prachtig en de fruitbomen, waar deze streek zo beroemd om is, hangen vol appels en peren.

De Linge bij Deil

Tussen Deil en Enspijk ligt de Appeldijk. Volgens de beschrijving kunnen we bijna legaal via de dijk naar Enspijk. Eenmaal op de dijk aangekomen komen we de eigenaren tegen die met de hele familie appels aan het plukken zijn en ons vertellen dat we toch echt niet door kunnen. We moeten dan door de stierenwei. Dus nemen we dezelfde weg terug onder het genot van een vers geplukt appeltje.

Appels plukken op de Appeldijk

Bijna halverwege staat langs de Linge de “De Vlinder”, een oude stellingmolen uit 1913 die prachtig gerestaureerd is.

Op weg naar “de Vlinder”

Even verder nemen we het voetgangers pontje om langs de noordoever door de Marienwaard en Tricht weer terug te lopen naar Geldermalsen. De hele tocht was 13,3km en onze verste wandeling tot dan toe, en dat voelen de voetjes. Oefening baart kunst!

Voorbij de Vlinder

One thought on “De Lingeroute

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s