Langs Brabantse Vennen

Mevrouw Wandelpraat heeft voor deze eerste dag in het nieuwe jaar op de ANWB site een mooie wandeling gevonden. Haast in de achtertuin van de Wandelpraatjes! De wandeling Langs Brabantse Vennen in het natuurgebied “De Malpie” start officieel in het centrum van Valkenswaard maar de Wandelpraatjes parkeren de auto meteen op de route bij de Venbergse molen.

WP_20160101_13_52_28_Pro

Welkom in de Malpie

Het café is op nieuwjaarsdag gesloten, maar we komen tenslotte ook om te wandelen. Het is om 10:30 nog rustig want de meesten liggen nog bij te komen van de champagne en oliebollen.

WP_20160101_11_44_51_Pro

Het Groot Malpie ven

Het eerste deel van de wandeling slingert tussen prachtige vennen en heide door. De aanvankelijk bleke zon komt inmiddels goed door en het is zo’n 7 graden. De foto’s moeten met de telefoon gemaakt worden want aan het fototoestel hebben we niet gedacht.

WP_20160101_11_45_42_Pro

Langs de vennen van de Malpie

WP_20160101_11_57_26_Pro

1 januari 2016

We laten de Malpie achter ons en  net voor de brug over het riviertje de Dommel pauzeren we met een overgebleven appelflapje van vorig jaar. Vanaf nu is het landschap meer door de landbouw gevormd.

Het laatste deel van de tocht loopt over de resten van het oude spoorlijntje tussen Eindhoven en Winterslag in België. Rails liggen er niet meer maar de contouren zijn nog goed te herkennen.

WP_20160101_13_15_01_Pro

De overblijfselen van het Bels lijntje (Eindhoven – Winterslag (BE))

Na 12,2 km zijn de Wandelpraatjes weer op de parkeerplaats en zien dat inmiddels meer wandelaars het voorbeeld hebben gevolgd. De eerste wandeling van 2016 is een feit. We hopen dat er nog vele gaan volgend! Met de voltooiing van het Pieterpad en de start van  Grenslandpad  nog in de planning moet dat zeker goed gaan komen!

track malpie

De track van vandaag

4 thoughts on “Langs Brabantse Vennen

  1. De natuur is zo mooi als alles nog rustig is ..de foto ’s zijn goed gelukt met de telefoon, ik gebruik het altijd op onze wandelingen ..soms zijn ze de ene keer wat beter dan de andere keer, maar ik vertik het om dat grote ding telkens mee te nemen ..grts Leen

  2. Ik passeerde er op GR 561 (ook een aanrader) en vond het een wondermooi wandelgebied. Jullie verslag doet me watertanden om er gauw eens terug te keren. Valkenswaard vond ik trouwens ook best leuk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s