Pieterpad Sleen – Schoonloo

Wie had dat gedacht! Toch nog twee Pieterpad etappes voor het einde van het jaar, terwijl deze eigenlijk voor 2016 gepland stonden!  Het toeval wil dat Zoon en schoondochter Wandelpraat een huisje hebben gehuurd op Hof van Saksen, net onder Rolde. En laten de Wandelpraatjes nou net Sleen -Schoonloo-Rolde als volgende wandelingen op het programma hebben! We nemen de uitnodiging dus graag aan. Het blijft lang spannend of het weer meewerkt. 8 graden is een prima temperatuur, maar de dagen zijn nu kort en als het dan ook nog regent…  Naarmate het weekeinde nadert wordt duidelijk dat de enige regen van zaterdag op zondag nacht zal vallen. Dat zien we het liefst!

Op zaterdag om 9:30 brengt zoon de Wandelpraatjes naar het beginpunt in Sleen. We pikken in Noord Sleen nog even Hunebed D50 mee, dan hoeven we daarvoor niet om te lopen.

Hunebed D50 in Noord Sleen

Hunebed D50 in Noord Sleen

Daarna starten we in Sleen bij de kerk uitgezwaaid door onze 3-jarige kleinzoon (“voorzichtig op straat Oma”).

Oma Wandelpraat en kleinzoon Thijs

Oma Wandelpraat en kleinzoon Thijs

Het is een feest om weer buiten te zijn in de frisse lucht. Het heeft nog nauwelijks gewinterd dit jaar en sommige planten en bomen hebben besloten vast uit te lopen. Er staat er frisse wind dus de muts is geen overbodige luxe. Het is een aardige wandeling.

Op weg naar Schoonloo

Op weg naar Schoonloo

Halverwege maken we een omweg om in Schoonoord een frietje te eten en proviand voor morgen te kopen. Eenmaal terug op de route moeten we nog een keer van het pad af dat wordt versperd door de door mevrouw Wandelpraat zo gevreesde Schotse Hooglanders.

Het is modderig

Het is modderig

 

Spiegeltje, spiegeltje...

Spiegeltje, spiegeltje…

De wandeling is lang. Het loopt tegen half vijf en het begint al schemeren.

Het einde komt in zicht!

Het einde komt in zicht!

Op karakter lopen we de laatste kilometer naar Café-Restaurant Hegeman waar onze taxi al op ons wacht. De 27 km laten zich voelen. Die avond gourmetten we heerlijk en de meisjes winnen het spelletje “30 seconds” van de jongens.

Track Sleen Schoonloo

Track Sleen – Schoonloo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s