Slenaken – Teuven – Slenaken

De Wandelpraatjes hebben dit weekeinde te weinig tijd voor een Pieterpad weekeindje maar we willen de vorm wel graag behouden. Dus plannen we een middagwandeling van om en nabij 10 kilometer in Zuid-Limburg. Zus en zwager Wandelpraat houden ook wel van een wandeling, dus pikken we hen onderweg op. Op buienradar schuiven grote buiengebieden voorbij en tegen beter weten in wagen we de gok. Om 14:30 parkeren we de auto in Slenaken en het is net opgehouden met regenen. Mazzelaars!

Op het programma staat de wandeling die de Wandelpraatjes in september 2013 al eens liepen: Van Slenaken via Teuven en dan zien we wel verder.

Zus, zwager, mevrouw en mijnheer Wandelpraat onderweg

Zus, zwager, mevrouw en mijnheer Wandelpraat onderweg

Het is bewolkt maar het blijft droog en de softshells kunnen al snel uit en het is weer volop genieten. We komen weer langs het kasteel waarvan we nu weten dat het Kasteel van Sinninch heet en eigenlijk een voormalig klooster is uit de 13e eeuw. Het begint nu aardig te druppen met de pauze gelukkig in zicht. In het Belgische Teuven schuiven we aan bij Moeder de Gans maar zwager Wandelpraat bedenkt zich plots dat Moeder de Gans nog niet in een pin-apparaat heeft geïnvesteerd. Met 8 euro op zak komen we niet heel ver dus verkassen we gauw naar de buren. We zullen de eersten niet zijn want het café heet ook echt “Bie de Buure” . Als men dus bij Moeder de Gans vraagt of je kunt pinnen zeggen ze: “Nee hier niet, maar Bie de Buure wel”. We proberen er een lekkere lokale dubbel van de tap “Michelleke” genaamd. Heerlijk!

Proeven van de lokale biertjes

Proeven van de lokale biertjes

Het is inmiddels behoorlijk aan het regenen. We maken daarom geen haast en genieten van de wafel met kersen, ijs en slagroom. En, o wonder, als we weer op pad gaan voor de laatste paar kilometers houdt de regen weer op. Zou moeder Wandelpraat, die ook zoveel van wandelen hield, daarboven aan de kraan zitten? We zijn er van overtuigd!

Even voorbij Teuven op weg naar Slenaken

Even voorbij Teuven op weg naar Slenaken

Wat doen we, Slenaken of nog een extraatje?

Wat doen we, Slenaken of nog een extraatje?

Het loopt al tegen half zes dus kiezen we voor de kortste weg naar Slenaken. De dag wordt besloten met een lekker diner bij zus en zwager Wandelpraat. Bedankt voor de gezellige middag!

Track Slenaken - Teuven - Slenaken

Track Slenaken – Teuven – Slenaken

2 thoughts on “Slenaken – Teuven – Slenaken

  1. Leuk uitje! Jammer dat ik er niet bij kon zijn! Maar de kilometers maak ik hier in de bergen toch wel! Hartelijke groet van Robbie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s