Koh Yao Noi Jungletour

Zelfs op de huwelijksreis van mijnheer en mevrouw Wandelpraat zijn de wandelschoenen meegegaan! In deze bijdrage een verslag van het jungle avontuur op het eiland Koh Yao Noi in het zuiden van Thailand.

Vandaag hebben we de wekker weer gezet want we willen op tijd zijn voor de Jungle hike die we gaan doen. De bergschoenen en lange afritsbroeken komen uit de koffer en verkleed als Arie op Safari gaan we richting een stevig ontbijt. Je weet tenslotte maar nooit! Gids Noi doet nog snel even elastiekjes om zijn sokken en meldt ons vervolgens dat we de eerste Jungle hikers zijn deze maand. Oei! Als-ie de weg nog maar weet! Hij ziet er in ieder geval heel professioneel uit met kapmes en bamboestok. Na een stukje zandpad langs het Paradise Koh Yao resort gaan we rechts omhoog een wandelpad op.

Het paadje naar de jungle

Het is meteen hard werken. Een colletje van de derde categorie. Uiteindelijk komen we bij de rubberplantage. Mevrouw Wandelpraat laat zich uitvoerig informeren over de rubber productie.

Uitleg over de rubber productie

Na enige uitleg begint het echte werk! Een smal paadje dwars door de struiken, palmen, mierennesten en over rotsbrokken. Het zweet staat ons in de onderbroek! De gids maait af en toe met zijn kapmes in de rondte. We zien af maar we geven geen krimp. We horen van alles, maar zien ho maar! Ja, mieren en vlinders. Voor het echte werk kunnen we beter naar de dierentuin. Iedere keer als de gids omkijkt, in de verwachting ons op grote afstand achter hem aan te zien sjokken staan we pal achter hem. Pas als mevrouw Wandelpraat in de gemene prikkers blijft hangen snappen we de lol van het kapmes!

Tussen de Elephant ears

En zo gebeurt het dat we niet na de beloofde twee, maar al na één uur bij het eindpunt, de enorme Buddah boom arriveren. Jezus wat een joekel! 300 jaar oud, 40m hoog en door niet minder dan 20 mensen te omspannen.

buddah tree

De boot van het resort komt juist aanvaren (de kapitein had gehoopt nog een uurtje te kunnen relaxen) en tien minuten later staan we weer op het strand van The Paradise.

De taxiboot naar het resort arriveert juist…

Linea Recta gaan we naar de douche. Uit die natte zooi. Daarna rusten we uit op het strand en verwennen onszelf met een heerlijke lunch.

4 thoughts on “Koh Yao Noi Jungletour

  1. Ziet er een spannende wandeling uit en buiten mieren geen last gehad van insecten?Spijtig dat een deel van de foto’s niet gedraaid is en niet makkelijk voor iemand met reuma om zijn hals in bochten te wringen.Haha !

    • Gelukkig geen andere beestjes. Maar we hadden ons goed ingesmeerd met deet.
      Inderdaad staan er enkele foto’s dwars, ik zal ze zo snel mogelijk aanpassen.
      Kijkt een stuk makkelijker, zelfs al heb je geen zere nek 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s