Pieterpad Zuidlaren – Groningen

Even na 8 uur zijn we beneden voor het ontbijt. Alle andere gasten, voornamelijk werklui van o.a. de NAM,  zijn ons reeds voor gegaan, maar gelukkig hebben ze voor ons nog wat bewaard. Drie kwartier later zijn we op weg naar het stationnetje van Bedum waar onze trein 5 minuten eerder vertrokken is. Niet getreurd, de volgende gaat een half uur later. Op het station van Groningen stappen we over op bus 5 die ons naar de Brink in Zuidlaren brengt waar we gisteren zijn gestopt.
Het regent hard genoeg om de nieuwe IKEA poncho’s uit de rugzak te halen. Ze doen het prima!

P1100608

De paarden staan met de kont in de wind


We lopen het dorp uit richting Midlaren. De route loopt deels samen met het Drenthepad.

P1100611

Het Pieterpad valt hier deels samen met het Drenthepad

Drie hunnebedden laten we links liggen, dat hebben we nu wel gezien. We volgen de hondsrug tot in Groningen. Na een uurtje wandelen wordt het zowaar droog en kunnen de poncho’s uit. P1100615

P1100616

Vlierbes

P1100623

De Wandelpraatjes op de spoorbrug “Onnen”  uit 1920

Halverwege lunchen we bij Paviljoen Sassenhein in Haren, gelegen aan de Noorderplas.

P1100629

Uitzicht vanuit paviljoen Sassenhein

Sassenhein komt van Sas(kia) en Hein Aalderink die in het begin van de vorige eeuw dit gebied aankochten en daarmee zorgden voor het behoud. Hein, zelf fervent hengelaar, liet het gebied en de gebouwen na aan de Hengelvereniging Haren met de verplichting het nooit door te verkopen. Hij had vast niet voorzien dat de hoge onderhoudskosten de kleine vereniging bijna fataal zouden worden.

We gaan onder de A28 door en vervolgen onze weg ten westen van de snelweg. De dijk kronkelt met het Hoornse diep mee en we passeren de molen “De Helper” aan het Hoornse meer.

P1100632

Hoornse Diep (plaatselijke naam van de Drentsche Aa)

20160415_151028

Molen “De Helper” uit 1863

 

Als Groningen in zicht komt begint het ook weer te regenen en de voetjes zijn moe.
Het centrum van Hanzestad Groningen is prachtig. Omdat de Wandelpraatjes vandaag precies 5 jaar getrouwd zijn gaan we lekker uit eten bij Humphreys. Met de buikjes rond gaan we weer op weg naar het prachtige station uit 1895 waar we in de grote wachtruimte ons vergapen aan de mooie architectuur tot de stoptrein naar Bedum arriveert.

station-groningen

Vooraanzicht Station Groningen

52773110.centralstationhall2

De grote wachtruimte van Station Groningen

Ondanks de slechte voorspellingen is het toch het grootste deel van de dag droog gebleven. Morgen vroeg op voor de laatste etappes!

Track Zuidlaren - Groningen

De track van vandaag

9 thoughts on “Pieterpad Zuidlaren – Groningen

 1. Dat station in Groningen mag er ook best wezen , heel mooi …en deze keer minder geluk met het weer , gelukkig hadden jullie de poncho’s , ik duim voor de laatste etappe ! Grts Leen

 2. We hebben echt Hollands weer gehad, zon,regen,hagel, heel veel wind. Hoe hoger je in Nederland komt hoe weidser en open de landschappen worden.
  Dat maakt juist zo een wandeltocht dwars door Nederland zo leuk!

  Alhoewel ik zeer blij was met de poncho`s 😉

 3. Heel mooi , het is ons ook al opgevallen ..maar troost je vandaag is het Hollands weertje overgewaaid naar België !
  De poncho zag er leuk uit , ik heb er zaterdag één gepast in de Decathlon….maar ik twijfelde nog .

 4. Je hebt ons weer heel mooie plekjes getoond en zo’n poncho bij rotweer gebruik ik ook en ben er ook heel tevreden over..Een vraagje bij de foto vlierbes.Ben je zeker dat het een vlierbes is want die hebben nu nog nergens bessen?Ze hebben pas blaadjes.

   • Hier ben ik dan weer en met een antwoord.Ik wandelde de kempische heuvelrug en het is niet te geloven, maar trof ik er een hele plek aan met allemaal vlierbes die in blad begon te komen en plots 1 exemplaar dat ook al kleine besjes vertoonde.Zo zie je maar dat uitzonderingen de wereld niet uit zijn.Eentje die beschut stond en dus ver voor was tot mij grote verwondering.Je moet er dus niets aan veranderen.je had gelijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s