LAW 11-10 Moeren – Meersel

De wandelbloggers op pad

Vandaag hebben we een bijzondere wandeling op het programma. Een waar we al een tijdje naar uitkijken. Maar het is niet de plaats die de wandeling bijzonder maakt, maar het gezelschap waarin we gaan verkeren. Vandaag wandelen de Wandelpraatjes de volgende etappe van het Grenslandpad in aangenaam gezelschap van Guido van Guidowkes wandelblog en Leen en Philippe van Backontheroad wandelblog. Het is verrassend om te ervaren dat je door het lezen van elkaars blogs het idee hebt elkaar al jaren te kennen.

We ontmoeten elkaar in Moeren bij het oudste café van Brabant “In den Anker” (1635), waar Vincent van Gogh ooit nog aan de toog moet hebben gestaan. Hier trappen we af met een kopje koffie. Hoewel de Wandelpraatjes het Grenslandpad van west naar oost volgen stelt Guido voor om in Meersel te starten. Niet alleen is dat praktischer met vervoer, we hebben dan ook de straffe oostenwind tijdens de wandeling in de rug. De lucht is strak blauw maar met temperaturen rond het vriespunt voelt het in de wind een stuk frisser.

De wandeling start met rijkelijk veel asfalt.

We rijden in één auto naar Meersel en starten om half elf de terugtocht naar Moeren. We moeten eerlijk zijn: We zien veel lange rechte stukken asfalt, open vlakten en de kruising met de A16/E19. Guido’s wijsheden houden echter de goede moed erin (“De kilometers die je vóór de middag aflegt hoef je na de middag niet meer te lopen!”). Het hoogtepunt van de eerste 10 km tot Rijsbergen zijn we uiteindelijk zelf. We kletsen gezellig over onze gezamenlijke passie en voor we het weten zijn we bij cafetaria Bon Appetit in Rijsbergen. Hier gebruiken we de lunch en warmen op voor de tweede helft van de wandeling.

De Aa of Weerijs

Na de straten van Rijsbergen komen we bij natuurgebied Pannenhoef, dat in 40 jaar tijd van een saai gebied met landbouwgrond en weinig leven is veranderd in een gevarieerd gebied met vennen en zeldzame planten en dieren. De tocht door dit gebied is prachtig langs beekjes en door mooi bos. Bij het bakkershuisje eten we nog een broodje en komen op krachten voor de laatste 5 kilometer. We laten ons op de foto vastleggen door een passerend echtpaar dat de kunst van het fotograferen niet meester is. Maar vooruit: we staan op de foto en hebben er smakelijk om moeten lachen.

Bakhuisje aan de Pannenhoef

Dan komt na bijna 23 km café In den Anker weer in zicht. Het Zunderts abdijbier smaakt heerlijk maar Leen en Guido houden het in het kader van de Tournée Minérale bij een 0.0% Jupke. Nog 3 dagen! Dan nemen we afscheid van Leen en Philippe met de belofte dat we dit snel nog eens overdoen. Guido brengt ons terug naar Meersel waar de auto staat te wachten.

Het was een mooie wandeling in goed gezelschap en zeker voor herhaling vatbaar. Bedankt Leen, Philippe en Guido!

Track

De track van vandaag. Klik op afbeelding voor download

 

5 thoughts on “LAW 11-10 Moeren – Meersel

  1. Hey, Marina en Paul; ik vond het een fantastische dag met ons vijven gisteren. Schitterend wandelweer en vrolijk gezelschap. Goed dat we het mooiste derde voor het laatst gehouden hebben, hé? Ook de 2 horecazaken krijgen van mij goeie punten: Brabantse gezelligheid. De foto’s van Paul zijn schitterend, vooral de groepsfoto 😉 Op mijn verslagje is het nog even wachten. Ik hoop stiekem dat jullie gauw weer aan het Grenslandpad beginnen want ik ben benieuwd naar jullie verdere avonturen.

    • Hallo Guido,
      Wij hebben ook echt genoten, Het open koude winterweer, de wandeling, alle gezellige babbels en niet te vergeten het gezelschap. Voor herhaling vatbaar vinden we. Ik hoop idd dat een nieuwe etappe GLP niet zo lang op zich laat wachten, wie weet als voor aankomende zondag goed weer voorspeld gaat worden? Er zou dan wel eens een stap gezet kunnen worden op de volgende etappe.

  2. Hey Marina en Paul,wat een mooie dag gisteren ,zo mogen er nog meer komen; het was echt eens leuk om jullie allen eens te ontmoeten en het voelde inderdaad zo vertrouwd aan ,alsof we elkaar al jaren kennen..
    We hebben gisteren een mooi stukje Grenslandpad gelopen , ik ben ook benieuwd wat jullie nog gaan zien op de volgende etappes, maar de mooiste foto hebben jullie wel van dit stuk ,-) het plezier erbij zal ons nog lang bijblijven ! Grts Leen en Philippe.

  3. Pingback: LAW 11 Moeren – Meersel Dreef | guidowke's wandelblog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s