LAW11-8 Bergen op Zoom – Nispen

Mevrouw Wandelpraat loopt alweer een tijdje als een kievit na het missen van een gemeen afstapje in een kroegje in Gent waarbij haar enkel verstuikte. En nee, dat was na een heerlijke cappuccino. Er kwam geen druppel alcohol aan te pas. 6 tot 8 weken ongemak was de voorspelling die inderdaad uitkwam. En we waren juist zo goed bezig met wat korte oefenwandelingetjes na het herstel van een peesplaat ontsteking aan diezelfde voet.

Vandaag is dan toch eindelijk het moment waarop we de draad van het Grenslandpad weer oppakken in Bergen op Zoom.
Het bed ligt erg lekker, we hebben vakantie; niks moet. Even is daar het drempeltje. Bus, trein, nog meer bus… pfff. Zeker weten? Ja! Zeker weten en om 10:00 vertrekken we naar Roosendaal waar we de auto bij het station parkeren. De trein naar Bergen op Zoom komt juist aanrijden. Een Brabants gezin met een heuse tandloze Ma Flodder vult de coupé en we zien een zakje paprika wokkels opgesabbeld worden.
Buslijn 112 brengt ons na een gedwongen pauze van een half uur naar het Bravis ziekenhuis aan de rand van Bergen op Zoom wat ons twee kilometer stadswandeling bespaart. Die hadden we de vorige etappe al gelopen.
DSC02478Dan zijn we na bijna precies een jaar eindelijk weer op pad. En het voelt goed. Het weer is perfect. 24 graden, zonnetje en verkoelend briesje. Het buitje van vannacht zorgt ervoor dat het niet stoffig is. Bij het epicentrum van ’s Neerlands lange afstand wandelpaden (er komen er hier wel 4 bij elkaar) is het even opletten. De wandeling begint prachtig maar het stuk langs de beek de Zoom is niet heel spannend, afgezien van de scootmobiels die op dit fietspad aardig tempo maken.DSC02480

DSC02482

Voor de bramen zijn we nog net te vroeg

DSC02483

Om 13:30 hebben we pauze bij D’ouwe schuur in de Wouwse plantage met een salade geitenkaas en een uitsmijter.DSC02490
Op de tweede helft van de wandeling naar Nispen merken we dat de beentjes nog wat training te kort komen, maar we houden goed vol.

Van rups naar vlinder

IMG_20170717_150733

DSC02501

Over LAW503 (Bergen op Zoom – Veldhoven)  vinden we nog slechts een 26 jaar oud reisverslag terug.

We bereiken Nispen drie kwartier voordat buurtbus 112 naar Roosendaal vertrekt. Geen beter excuus om ons te goed te doen aan een grote ijs met slagroom met aardbeien en stroopwafel.
We zijn de enige passagiers voor deze rit en zo staan we om 17:15 moe maar zeer voldaan weer bij de auto.

De Wandelpraatjes gaat nu op Frankrijk aan en er zijn al een paar mooie tochtjes uitgestippeld. Au revoir!

De route van vandaag: 14,6 km (klik op plaatje voor download)De route van vandaag

6 thoughts on “LAW11-8 Bergen op Zoom – Nispen

 1. Goed gedaan,..jullie zijn eindelijk terug op pad.!
  Wat een pech had je toch met die voet van je,maar het is dan toch eindelijk gelukt..hier bouwen we de kilometertjes ook langzaam op..de peesonsteking van manlief en mijn hielspoor waarmee ik al een tijdje sukkel houden zich gedeisd…nu duimen maar dat het zo blijft,en wat vonden jullie van de Wouwse Plantage ..een lang stuk hé ?

  Enne..veel reisplezier in Frankrijk gewenst !

 2. Tot aan de Wouwse Plantage ging het wel en zaten er best mooie stukjes bij maar na de Wouwse Plantage werd het saai, net wat je zegt veel lange rechte stukken!
  Dus jullie zijn ook al een tijdje aan het tobben, hoop dat er snel verbetering komt. Ik ben met mijn peesplaatontsteking toch een 8 maanden uit de running geweest. En dan merk je na zo`n wandeling van gisteren dat je conditie hard achteruit is gegaan, vroeger moest ik er mee lachten om 15 km te lopen maar was gisteren blij dat ik er weer bij het station was. We bouwen het maar weer langzaam op!

 3. Kijk ik toevallig even op jullie site, staan er nieuwe verslagen op! Blijkbaar krijg ik daar geen melding meer van; ok, moet ik even nakijken. Mooi dat jullie de draad weer opgepikt hebben 🙂 Het stuk naar Wouwse Plantage ken ik waarschijnlijk van GR 5 en SP Brabantse Wal. Intussen is GR 5 Vlaanderen grondig vernieuwd zodat ik hem misschien eens opnieuw moet lopen. Anderzijds: het stuk vanaf Stavelot wacht ook nog op verderzetting richting Luxemburg. Maar we gaan eerst even de Zwitserse bergen in Wallis onveilig maken 🙂 Veel plezier in Frankrijk!

  • Wat vreemd dat je geen meldingen met krijgt. We zijn weer langzaamaan begonnen met stappen. En tot nu toe gaat het goed. Het zijn nog geen wereldafstanden maar hey we zijn weer onderweg 👍Ik wens je/julllie heel veel plezier in Zwitserland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s