Pieterpad Braamt – Zelhem

Na een heerlijke nachtrust worden we gewekt door de kip die het eitje voor ons ontbijt aan het leggen is. We hebben om 9 uur afgesproken voor het ontbijt en als we beneden komen is de tafel al gedekt. Een verwennerij met zelfgemaakte yoghurt en lekkere broodjes. Dan moeten we helaas afscheid nemen van Yvonne en Willem want de volgende Pieterpad etappe roept. Deze loopt van Braamt naar Zelhem en is 18 km. Na het eerste stuk door het veld volgt een lang gedeelte verharde route die ons langs het buurtschap Warm voert en rustpunt Warmgroen, maar we hebben net al een pauze gehad.

 

Mevrouw Wandelpraat heeft het ...

Mevrouw Wandelpraat heeft het …

Tegen twaalven komen we bij café ’t Onland waar het terras goed vol zit en we besluiten hier te lunchen. Het kopje tomatensoep en de forelfilet met stokbrood gaan er prima in! In tegenstelling tot gisteren is het vandaag helemaal bewolkt maar gelukkig droog en de temperatuur ca 20 graden. “Prima doe weer” had de weerman op de radio ons beloofd, en dit keer had hij gelijk. Na nog een saai stukje gaan we uiteindelijk onder de A18 door waar het mooiste gedeelte van de wandeling begint. We gaan het bos in richting landgoed Slangenburg.

Na 10km asfalt eindelijk bos.

Na 10 km asfalt eindelijk bos.

Op weg naar kasteel Slangeburg

Op weg naar kasteel Slangenburg

Bij het kasteel is een landgoed winkeltje en een koetshuis met koffiebar en we laten ons verleiden door een appel- noten gebak en een ijscoupe met vanille ijs en aardbeien.

Kasteel Slangenburg

Kasteel Slangenburg

Een kasteelselfie

Een kasteelselfie

We merken dat het de bovenbenen steeds meer moeite kost om op gang te komen als we even hebben gepauzeerd maar dat duurt gelukkig maar even. We lopen lekker door en om half drie komt Zelhem in zicht, keurig op tijd voor de bus die ons via Doetinchem weer naar Braamt brengt. De auto staat nog bij Yvonne en Willem maar als we hen nog even goedendag willen zeggen en vertellen dat we nu echt weg zijn treffen we alleen Gijs de hond aan. Dus bij deze: Yvonne en Willem, nogmaals bedankt voor jullie gastvrijheid en goede zorgen!

We mogen nu anderhalve week bijkomen en dan gaan we in 3 dagen 4 etappes lopen. Pieterburen, here we come!

De Wandelpraatjes in hun element.

Pieterburen, we komen eraan!

Track Braamt Zelhem

Track Braamt Zelhem

7 thoughts on “Pieterpad Braamt – Zelhem

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s