Pieterpad Zelhem – Vorden

De Wandelpraatjes kijken al twee weken uit naar weer een nieuw Pieterpad avontuur. Komende drie dagen gaat het van Zelhem via Vorden en Holten naar Hellendoorn, een tocht van 60 km in 3 dagen. Primeur wordt een dubbele etappe van 30 km op één dag.
De weersverwachting is prima, de Wandelpraatjes hebben weer mazzel! Mijnheer Wandelpraat heeft met behulp van OV9292 de trein en busreis uitgestippelt maar die start met een treinreis om 9u08 in Holten.

Dat is niet naast de deur toch? 
Nee, dat is het zeker niet! We moeten om 6 uur ons bed uit en zitten een uur later in de auto richting de Achterhoek. We zitten midden in de ochtendspits maar die valt gelukkig erg mee. De auto parkeren we op het P+R terrein bij het station van Holten.

Wachtend op de trein naar Deventer

Wachtend op de trein naar Deventer

Drie treinritten en één busrit later stappen we in Zelhem uit precies waar we minder dan twee weken geleden opstapten. Het loopt inmiddels tegen 11 uur. De oplettende lezer weet dat we dan al 4 uur onderweg zijn en nog geen stap op het Pieterpad hebben gezet!

In de Zelhemse Aldi slaan we broodjes, kaas, krentenbollen en wat fruit in. Er zijn onderweg maar weinig gelegenheden om iets te eten . Eindelijk kunnen we dan op pad.

Omdat we voor drie dagen spullen bij ons hebben, dragen we allebei een rugzak. Het is te merken dat  het een doordeweekse dag is want het is een erg stille etappe. De hele dag komen we welgeteld niet meer dan 7 Pieterpadders tegen.

De Wandelpraatjes in hun element.

De Wandelpraatjes in hun element.

Het is heerlijk om weer onderweg te zijn!

Het is heerlijk om weer onderweg te zijn!

Het is een prachtige groene en gevarieerde wandeling en we lopen zo voorspoedig dat we al om half 3 Vorden in zicht krijgen. We leggen wat knopen in de takken op het “knopenlaantje” en lopen bijna het monument met de voetafdrukken van Bertje en Toos voorbij.

Takken in de knoop op het

Takken in de knoop op het “Knopenpaadje”

Bij het monument van Bertje en Toos, oprichtsters van het Pieterpad

Bij het monument van Bertje en Toos, oprichtsters van het Pieterpad

De oprichtsters van het Pieterpad lieten hier hun voetafdrukken na. Het kasteel Vorden gaat grotendeels schuil achter wit plastic wegens de verbouwing. Dit is ook het punt waar boekje 2 ophoudt en onze expeditie voortgezet wordt in boekje 1 waar de “halverwege” richtingaanwijzer op de kruising met het trekvogelpad ons aan herinnert.

Boekje 2 is voltooid. Nu deel 1 nog...

Boekje 2 is voltooid. Nu deel 1 nog…

Het is nog vroeg en we hebben genoeg tijd om nog in Vorden te chillen voor we naar ons gastadres gaan. Weldra zitten we op het terras van Hotel Bakker in de lounge hoek en gaan de schoenen en sokken uit.

Chillen bij Htel Bakker in Vorden

Chillen bij Hotel Bakker in Vorden

De halve liter bier smaakt heerlijk en ook de Italiaanse bol met carpaccio en de tosti gaan er gemakkelijk in. Met het bord op schoot, want dat mocht van de ober. Na een poosje strijken er 5 mountainbikers neer die het Pieterpad al fietsend in 4 dagen afleggen. Ze zijn vanmorgen uit Venray vertrokken en overnachten in Holten. We besluiten om in Vorden te blijven en nog wat te eten om te voorkomen dat we we vanavond weer op en neer moeten (lees: 1,5 km heen en 1,5 km terug). Het wordt friet van Piet en een ijsje op de hoek. Hoe komt het toch dat we na 3 dagen wandelen toch weer zwaarder thuiskomen? Dan is het tijd om naar het Vrienden van de Fiets gastadres te gaan.

Spannend, als je niet weet waar je terechtkomt!
Best wel! We overnachten in een gastenverblijf aan de Schuttestraat 5 in Vorden. We worden hartelijk ontvangen door mevrouw Garssen die ons een rondleiding geeft door het gastenverblijf.

Impressie van de

Impressie van de “Vrienden van de fiets” locatie aan de Schuttestraat in Vorden

Super! Alles erop en eraan. Een jaren 60 stijl huiskamer, slaapkamer, douche en toilet met heuse stortbak en keukentje waar de spullen voor het ontbijt voor morgen al klaar staan. We gaan morgen vroeg op pad dus betalen we vast. En dan genieten we van een heerlijke douche en lekker lui op de bank. Om 21u gaan we al slapen om energie op te doen voor de dubbele etappe van morgen.

Track Zelhem - Vorden

Track Zelhem – Vorden

4 thoughts on “Pieterpad Zelhem – Vorden

  1. Fijn dat ik jullie blog ontdekt heb. Ik heb mezelf de topogids van het Pieterpad (Zuid) cadeau gedaan en hoop er ooit aan te beginnen; kan ik bij lekker goeie tips bij jullie lezen 😉

    • Dan ga je nog veel genieten, en wij van jouw verhalen! De LAW’s/GR’s hebben ons ook in de greep en kunnen niet wachten. Nog 8 dagen dan starten we met LAW11 het Grenslandpad. Zin in!

    • Dat is ook een mooi stuk van het Pieterpad, De 26 wandelingen hebben allemaal hun charme en laten Nederland op zijn mooist zien. Natuurlijk zijn er stukjes die niet zo mooi zijn maar er zitten pareltjes van etappes tussen.
      Mocht je meer willen weten horen we het graag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s