Epen

Mijnheer en mevrouw Wandelpraat waren weer toe aan een verzetje en zo besloten we een lang weekeinde Zuid-Limburg te boeken.  Weekeindje-weg bracht ons naar hotel Eperland, een middenklasse hotelletje aan de Kapelaan Houbenstraat. We maken van de gelegenheid gebruik om eerst inkopen te doen in Aken, waar vooral de spullen van de drogisterij een stuk goedkoper zijn! En zo rollen we zaterdagmiddag het hotel in en zijn van drie uurtjes shoppen al moe! Dat wordt morgen wat…

Het € 19,- diner is prima en we genieten van de groentenbouillon, het Limburgse Stoofpotje en het toetje. We liggen op tijd in bed om morgen fit te zijn voor onze eerste wandeling.

Vandaag gaan we op pad met een route die we van Wikiloc hebben gedownload: “Epen 11.8 Km Vijlenerbos stukje België en langs de Geul”  Om kwart over 10 wandelen we het hotel uit

De dag begint nevelig...

De dag begint nevelig…

We hebben mazzel met het weer, droog en in de loop van de dag naar de 20 graden. Maar eerste begint de dag nog nevelig en moeten we de mooie uitzichten zelf fantaseren. Onderweg stikt het van de bramen en we doen ons er goed aan.

Via een klein stukje Belgie (een beetje een treurloze camping waar we niet eens de moeite nemen om te pauzeren) wandelen we langs de meanderende Geul en genieten van de koffie uit de thermosfles (Action € 4,95). Onderweg mooie vakwerkhuisjes waar de ramen waarschijnlijk iets zullen klemmen.

Vakwerk

Vakwerk

Na een laatste horde langs de koeien (mevrouw Wandelpraat heeft het niet zo op deze beesten) lopen we wat later Epen weer in waar we de eerste gelegenheid nemen om een Koffie met Limburgse Vlaai te nemen. Hebben we na 12 km wel verdiend vinden we!

Dooe de wei in de verte komen we langs de koeien omlaag

Door de wei in de verte komen we langs de koeien omlaag

’s Avonds serveert het hotel een prima gebonden groentensoep,  schnitzel met champignon roomsaus met een aardappelgratin en diverse hollandse groenten en een ijsje na. Niks mis mee!

One thought on “Epen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s