Pieterpad Ommen – Hardenberg

We slapen door de warmte wat onrustig tot we besluiten de airco toch maar aan te zetten. Om half 8 worden we lekker uitgeslapen wakker. Mijnheer Wandelpraat neemt een stort douche en dan klopt Willem op de deur om het ontbijt aan te kondigen. Nou, ontbijt… dat is wel erg zwak uitgedrukt. Willem heeft er wel heeel veel zorg aan besteed. Een schilderij van lekkernijen. We laten de foto’s voor zich spreken.

Een 5 sterren ontbijt of "Proevereitje" zoals Willem het noemt.

Een 5 sterren ontbijt of “Proevereitje” zoals Willem het noemt.

Omdat één nacht te kort is voor deze B&B en mooie omgeving ontstaat spontaan het idee om vast te boeken voor mei volgend jaar en we reserveren daar het Pinksterweekeinde voor.
Het miezert inmiddels en buienradar geeft weinig hoop op verbetering. We zeggen Willem en Anya en hun prachtige B&B vaarwel en gaan op weg naar Hardenberg. Met de nattigheid valt het eigenlijk nog best mee zeker op de lange stukken door het bos op de eerste helft van de wandeling.

Het stippelt maar onder de bomen is het nog droog.

Het stippelt maar onder de bomen is het nog droog.

Op driekwart van de wandeling lopen we Rheeze binnen. Dit is een goed bewaard gebleven esdorp met een gave brink (dorpsplein). Rond de brink liggen boerderijen met mooie schuren met siermotieven van gevlochten stro.

Boerderijen in Rheeze

Boerderijen in Rheeze

Bij de Rheezer Kamer drinken we een kop koffie om ons op te warmen voor de laatste 4 kilometer. Maar eenmaal onderweg gaat het goed los. Het onbeschutte fietspad slingert alle richtingen op zodat we aan alle kanten even nat worden. Geen Pieterpad maar Pieternat zeg maar… Nat tot op de onderbroek lopen we Hardenberg binnen en kiezen we de kortste weg naar het station.

En toch blijft wandelen leuk!

En toch blijft wandelen leuk!

We zien de trein nog net voor ons neus wegrijden maar dat mag de pret (welke pret?) niet drukken. Kunnen we mooi even opdrogen bij de lokale cafetaria onder het genot van een patatje mét en een kroket (glutenvrij nog wel!) We treffen er zelfs twee Pieterpad die-hards die vandaag nog verder lopen naar Rheeze. Of er daar een restaurant is vragen ze nog… Dan volgt de treinreis met twee maal overstappen waarbij we het met de minuut kouder krijgen in al die natte kleren. We worden weer helemaal vrolijk bij het zien van de auto en trekken snel wat droogs aan. Met de kachel op 24 zijn we om half acht weer thuis en ronden het avontuur af met een warm bad. Volgende week staat Hardenberg-Coevorden-Sleen op het programma. We hopen dat onze schoenen vóór die tijd weer droog zijn!

Track Ommen - Hardenberg

Track Ommen – Hardenberg

4 thoughts on “Pieterpad Ommen – Hardenberg

    • Zeg dat wel…dit is een hele goede B&B en we zijn na deze wandeling nog een keer drie dagen geweest. Stel je voor 3x van dit super ontbijtjes. En nu staat er al weer een weekend vast in april 2017. We zijn helemaal verliefd op deze b&b. En je kunt daar prachtig wandelen in de omgeving, twee vliegen in één klap!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s