Cheissoux Frankrijk

Bekijk deze wandeling

Een deel van de zomervakantie heeft dit jaar bestemming Cheissoux in de Limousin, hartje Frankrijk. Dit is het gebied waar de bergen in Frankrijk beginnen. Goede kuitenbijters dus. Om erin te komen, en we hebben tenslotte vakantie,  lopen we vanaf de camping een rondje van 7 km genaamd ‘Circuit de La Chapelle’ ofwel: Rondje om de kerk. De route start inderdaad bij het kleine kerkje van Cheissoux.

Het kerkje van Cheissoux

Daarna duiken we de bossen in en worden zowat opgevreten door de horzels. Maar het is goed om de luie spieren weer aan het werkt te zetten en we zijn weer klaar voor het grotere werk!

Routekaartje Circuit de la Chapelle (blauw)

27 juni 2012

Bekijk deze wandeling

Vandaag staat de 10km wandeling ‘Entre Vienne et Tard’  bij St.Leonard-de Noblat op het programma. Dit middeleeuwse stadje ligt op de route naar Compostella en de helft van deze wandeling volgt ook dit pelgrimspad.

Het pelgrimspad naar Compostella loopt door Noblat

Op zoek naar de Mairie waar de wandeling begint belanden we eerst bij het gemeentelijk Gymnasium want daar hingen ook twee vlaggetjes aan de gevel,  net zoals bij de Franse gemeentehuizen. Maar even verderop vinden we dan toch het echte gemeentehuis van St.Leonard-de Noblat alleen de start van de wandeling, Place 14 Juillet, is voor ons onvindbaar. Dus lopen we op goed geluk een eindje richting Compostella en blijken dan op onze route te zitten alleen in tegenovergestelde richting! Even voor Dandalais kruist de heen en terugweg en kunnen we de wandeling weer in de beschreven richting voortzetten. Het is echt prachtig. Mooie vergezichten, bospaadjes en oude boerderijen.

Langs oude boerderijen…

We zien zelfs een adder die sneller weg is dan we het fototoestel kunnen pakken. De droge sokken en talkpoeder werken goed en ook zonder blarenpleister doen de voeten van mevrouw Wandelpraat het goed.

De talkpoeder en droge sokken blijken dé remedie tegen blaren

In dit gebied zijn veel watermolens te vinden in de diverse stroompjes.

Oude watermolen aan het stroompje ‘de Tard’

Bij Les Grandes Chaumes verlaten we het pelgrimspad, wij gaan terug naar de rivier de Vienne en de spoorlijn die er langs loopt. We passeren nog Le Moulin du Got, een watermolen op de plek waar Vienne en Tard bijelkaar stromen en waar al vanaf het einde van de 15e eeuw papier gemaakt wordt. De zon schijnt volop maar het is gelukkig niet meer zo warm als de voorgaande dagen en op drie druppels na blijft het de hele dag droog. We zijn lekker moe als we weer op de camping in Cheissoux zijn.

De wandelroute (geel)

2 thoughts on “Cheissoux Frankrijk

  1. Pingback: Les hautes de Bujaleuf | Wandelpraat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s