Slenaken

Voor de tweede (en laatste) dag van ons wandelweekeindje kiezen we wederom een ommetje van Wikiloc. Ditmaal wordt het Rondje Slenaken 15,9km via Teuven. Vanaf het parkeerterrein bij ’t Brugske gaat het in zuidelijke richting meteen omhoog de Waterstraat in, maar de kuiten gaan (nog) goed dus geen probleem! Halverwege de Flabberweg wijst de GPS ons naar een overwoekerd paadje langs het hek van de manege. In de verte zien we een ouder paar al stunten maar wij duiken eerder rechts de bossen in. Bijzonder hoor om zo dit soort verborgen paadjes te ontdekken. Niet veel verder komen we aan de andere kant van het prikkeldraad het oudere stel weer tegen en we helpen de dame in kwestie eroverheen zodat iedereen weer het goede pad kan vervolgen. Zij gaan rechts naar Teuven, wij nemen een ommetje.

Uitzicht op Teuven

Uitzicht op Teuven

Over de weg naar Teuven vinden we niks dus gaan we iets eerder links maar dat pad leidt ons helemaal voorbij Teuven bij een kasteel (aan de Kasteelstraat: logisch) waarover we zelfs thuis op internet niks kunnen vinden. Maar dat betekent wel een extra kilometertje voor de benen die we zo langzaamaan wel beginnen te voelen. Daarom strijken we bij Cafe Modern in het centrumpje van Teuven neer.

De stijlvolle inrichting van Cafe Modern in Teuven

De stijlvolle inrichting van Cafe Modern in Teuven

Na de capuccino gaan we snel weer op pad. Plots bedenkt mevrouw Wandelpraat dat de handtas nog in het hotel ligt waar we die ochtend uitgecheckt hebben. Mijnheer Wandelpraat belt snel maar denkt tot 3x per ongeluk een franstalige Belg aan de lijn te hebben. Blijkt het de toch de zoon van de eigenaar van het hotel te zijn! Opgelucht – de tas wordt apart gelegd – kunnen we weer verder via de Plank en daarna de Ulvend die saai is en en waaraan geen einde komt. Maar de beloning is groot in de vorm van het “Bakhuis” waar we een dubbele pannekoek nemen die we aftoppen met een heerlijk ijsje voor onderweg.

Het is goed toeven bij Het Bakhuis op de grens tussen Nederland en Belgie

Het is goed toeven bij Het Bakhuis op de grens tussen Nederland en Belgie

De route gaat nog een stukje verder maar wij snijden een stukje af en komen een half uurtje later precies bij de auto uit. Bij de bakkerij (annex supermarkt) kopen we nog wat spullen voor het avondeten, dan hoeven we dat thuis niet meer te doen en kunnen we gelijk met de beentjes op tafel, want die zijn daar weer helemaal aan toe! Het was een prachtig weekeinde!

2 thoughts on “Slenaken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s