Waterlandroute

Na een paar dagen regen is er voor het weekeinde prachtig weer voorspeld en de Wandelpraatjes kiezen de zondagmorgen om er op uit te trekken. Een wandeling door het Leenderbos, zoals mijnheer Wandelpraat had bedacht,  wordt resoluut weggestemd. Mevrouw wenst meer variatie. Dan valt ons oog op een leuke wandelsite waar iemand mooie wandelingen in Brabant beschrijft. We kiezen de 9 km lange Waterlandroute, een niet te lange en zeer gevarieerde wandeling langs de kleine Aa en de Beerze in het natuurgebied de Kampina bij Boxtel.

P1100197

Langs de Beerze

Ondanks een feestje de vorige avond zijn we, na een half uurtje rijden, om 9:30 bij het begin van de wandeling. Op de parkeerplaats staan al meer vroege vogels.

P1100158

Op weg naar het Kogelvangersven

De Kampina dankt zijn naam aan het Romeinse “Campina” een andere naam voor Kempen, wat “Woeste grond” betekent.

P1100159

Aan de plassen in de weilanden is te zien dat het de afgelopen tijd veel geregend heeft. De vorst van vannacht maakt het modderige pad echter goed begaanbaar.

P1100169

Het Kogelvangersven

Het pad loopt de Kampina in langs het Kogelvangersven, genoemd naar de Gendarmerie die hier in de 18e eeuw haar schietkunsten oefende. Nu zien we er alleen nog IJslandse pony’s en een verdwaalde koe op de stuifzand duinen.

P1100171

Vanaf de Kapelweg volgen we de kleine Aa waarvan de loop tussen 2011 en 2013 door Waterschap De Dommel is aangepast. Goed besteed belastinggeld!  Het is met 1 graad boven nul lekker fris en we zijn blij met zoveel zon. Het pad doorkruist een weiland langs de kleine Aa. P1100180

De paarden hebben hier alle ruimte en de meest brutale komt eens kijken wat de Wandelpraatjes in zijn wei komen doen. De blubber trotserend volgen we even verder het pad langs de Beerze.P1100183

We zien zoveel moois dat het fototoestel overuren maakt.

P1100205

 

 

P1100179

Hoewel we een deel van deze wandeling eerder maakten was het weer een heerlijke wandelochtend  met veel verrassende stukjes. De Kampina heeft nog meer mooie wandelroutes dus de Wandelpraatjes gaan zeker nog eens die kant op.

Het was een heerlijk begin van deze zonnige zondag!collage Kampina1

track waterlandroute

De track van vandaag

 

6 thoughts on “Waterlandroute

 1. Ja, dat was het ,vandaag hadden we een echt lentegevoel , en mooi zijn die landschappen bij jullie .als ik jou foto’s zie , dan verlang ik naar de zomer om een stuk van de Brabantse wal te doen , dat ziet er mij ook zo mooi uit , hopelijk zijn die drassige en modderige wegen tegen dan verdwenen ! Grts leen.

 2. Brabantse wal is een wandelroute in West Brabant- grens Belgie toch?
  Wij gaan half april onze laatste Pieterpad etappe`s lopen en hierna staat de LAW 11 het Grenslandpad in de planning, deze loopt van Sluis (Zeeland) naar Thorn (Limburg)
  Dus van zuid naar noord te zijn gelopen gaan we daarna van het westen naar het oosten.
  Deze wandeling van 363 kilometer loopt langs de grenslijn Nederland-Belgie.
  Ook veel zin in.

  • Ja, inderdaad het loopt een stukje in Nederland, langs de Wouwse plantage en daarna gaat het door de Kalmthoutse heide in België, ook leuk die LAW , bij ons heet dat de grote routes GR…we zijn nog heel wat van plan ! 😀

 3. Het was inderdaad lekker wandelweer. De lente is in aantocht…heerlijk. Een klein rondje met onze bejaarde was toch ook prettig. 🌞 Fijn dat jullie weer hebben genoten. Wij hebben weer genoten van jullie praatjes en plaatjes. 😃 Liefs Kim & Lena

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s