Pieterpad Millingen – Braamt

Dit weekeinde staan er voor de wandelpraatjes twee etappes op het programma. Voor het eerst gaan we overnachten op een adres van de “Vrienden van de fiets”. Het is anderhalf uur rijden naar de boerderij van Yvonne en Willem in Braamt waar we om 10 uur arriveren. We worden allerhartelijkst ontvangen met een lekker bakkie en voelen ons meteen thuis. Dochter Saar brengt ons, geïnstrueerd door moeder, naar het beginpunt van de wandeling aan de overkant van Millingen bij het voetgangers pontje. De softshells moeten helaas meteen aan want het druppelt inmiddels stevig door.

De softshells moeten meteen aan.

De softshells moeten meteen aan.

Er komen ons veel wandelaars tegemoet met hier en daar verbeten bekkies. Zij lopen de De Gelderse Poort wandeltocht die populair is als oefening voor de Nijmeegse 4 daagse volgende maand. Wij lopen de andere kant op en werpen een laatste blik op Millingen.

Een laatste blik richting Millingen a/d Rijn

Een laatste blik richting Millingen a/d Rijn

Om  mevrouw Wandelpraat niet te veel koeienstress te geven gaan we niet door het weiland zoals de bewegwijzering ons opdraagt maar gewoon lekker over de weg. Het blijft regenen tot we in Taveerne De Bijland, een bruin café/zaal in Tolkamer, onszelf verwennen met een uitsmijter en een broodje hamburger. Met de kleinzoon op de arm dekt de waard de tafel  en we stellen ons bij hem op de hoogte van de laatste wetenswaardigheden uit Tolkamer. Shipyard “De Hoop” heeft een Hoop orders zodat de 700 werknemers regelmatig een Hoop broodjes komen halen en de feestjes bij De Bijland komen vieren. Het Achterhoekse accent gaat inmiddels al richting het Twents hoort ons ongeoefend oor. Voldaan en aangesterkt zien we buiten dat er een bleek zonnetje doorkomt.

De volgende 8 km maken niet heel veel indruk. Wel indruk maakt de niet aflatende stroom schepen. Wat een joekels! Bij een drijvende supermarkt aan de Europakade kopen we wat fruit voor onderweg.

De drijvende supermarkt in Tolkamer.

De drijvende supermarkt in Tolkamer.

Art by mijnheer Wandelpraat.

Art by mijnheer Wandelpraat.

In Spijk buigt het pad dan eindelijk van de Rijn af en krijgen we zicht op de kerk van Hoch Elten boven op de heuvel.

De kerk van Hoch Elten.

De kerk van Hoch Elten.

Alle GPS gadgets ten spijt slagen we erin om ons een stuk te verlopen als we het Noaberpad volgen in plaats van het Pieterpad, weer een kilometertje extra! Het is even een stevige klim maar dan staan we bij het kerkje waar juist een stelletje trouwt. Vanaf hier loopt het pad op en af prachtig door de bossen. Het wordt nog warm met de zon in ons rug. We slaan het door Yvonne getipte blote voeten pad over want de schoenen zitten vandaag heerlijk. Mijnheer en mevrouw Wandelpraat hebben zich verwend met wandelsokken uit twee delen: Een binnen en buitensok die doordat dit lekker kan glijden geen blaren geeft. En het werkt nog ook! Bovendien loopt mevrouw Wandelpraat voor het eerst op nieuwe wandel gympen. Het bevalt uitstekend.

Het is half zes als we bij Braamt het Bergherbos uitrollen en weldra hebben we de boerderij van Yvonne en Willem in het vizier. Willem is al met het eten bezig en onder het genot van een pilsje kletsen we bij. Yvonne en Willem zijn twee schatten van mensen en zijn gastvrij zonder poeha. Willem kan heerlijk koken zo lazen we elders al maar we mogen niet schrijven dat we een heerlijke champignon roomsoep krijgen, gevolgd door asperges met aardappel blokjes uit de ActiFry en een lekker stukje stoofvlees uit de tajine. We zullen dus niet schrijven dat dit voortreffelijk smaakte want dan zouden toekomstige bezoekers het idee kunnen krijgen dat het altijd zo lekker is. En die druk willen we niet op Willems schouders leggen, al weten we dat dat zomaar het geval zou kunnen zijn!

Met dochter, zoon en vriendin erbij is het een gezellige boel en we hebben leuke gesprekken. Dan is het tijd om de luikjes dicht te doen. We doen nog snel verslag en vallen dan in diepe slaap.

Track Millingen - Braamt

Track Millingen – Braamt

2 thoughts on “Pieterpad Millingen – Braamt

  1. Beste meneer en mevrouw wandelpraat, na een uurtje aan de telefoon met de Apple meneer heb ik mijn iPad weer in opperste staat! Reden om jullie blog te lezen. Haha dank voor de complimenten, het genoegen was geheel wederzijds. Lekkere gemakkelijk, gezellige Brabanders, geen poespas en flexibel in alles, dat past ons wel! Dank voor jullie verblijf en graag tot ziens!! Mede namens Willem en Saar, …Yvonne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s