Pieterpad Vierlingsbeek-Swolgen

Om 9 uur stipt melden we ons voor het ontbijt maar de groep dames is nog niet klaar. De keukentafel heeft maar plek voor zes dus we worden met een koffie in de tuin geparkeerd. Geen straf hoor want het zonnetje straalt al. Er is voor vandaag veel regen voorspeld. Een restantje van orkaan Berta uit het Caribisch gebied. De laatste voorspellingen zijn dat het begin van de middag zal gaan waaien en regenen. We gokken het erop!

Na het ontbijt hijsen we ons in de Twingo en brengt Ruud ons naar Vierlingsbeek. Over de snelweg, om nog niks van het schoons van onze wandelroute prijs te geven.  200m voor de kerk stappen we uit want er is kermis in het dorp en we zijn toch al op het Pieterpad. De start loopt een redelijk eindje langs het spoor en later de zandverstuiving bij de Boschhuizer bergen.

Boschhuizer bergen

Boschhuizer bergen

De Rosmolen

Frankische boerderij bij de Rosmolen op landgoed Geysteren

In Wanssum willen we lunchen maar veel verder dan een tosti bij het café komen we niet. Het weer blijft prachtig! Een reuze meevaller, maar nu kondigen zich toch wat buien aan dus gaan we snel verder. Maar het blijft nagenoeg droog.  De laatste kilometer lopen we op met een vrouw van in de zestig die al in d’r eentje van Friesland naar Compostella liep. Dus het Pieterpad is twee vingers in de neus.

Kerk van Swolgen

Kerk van Swolgen

We zijn toch weer blij de auto te zien en vooral mijnheer Wandelpraat, die niet ongeschonden uit de strijd is gekomen. Blaren waar deze nog nooit te zien waren en stramme benen. Maar zoals altijd: helemaal de moeite waard!

Vierlingsbeek - Swolgen track

Vierlingsbeek – Swolgen track

One thought on “Pieterpad Vierlingsbeek-Swolgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s