Het Vechtdal – Rondje Ommen – Vilsteren

De Wandelpraatjes hebben heerlijk geslapen op de boxspring in De Stek. Maar het is nu toch echt tijd om op te staan want het ontbijt wordt om 9:00u gebracht. En als Willem zich nog steeds net zo uitleeft als vorig jaar zit het met dat ontbijt wel goed! Het is fijn om de hartelijke goedlachse gastheer weer te zien en bij te kletsen. En wat heeft hij weer een ontbijt meegenomen! Dit is pure kunst en haast zonde om op te eten. Van gepofte appel met abrikoos tot een gepocheerd eitje met krokant gebakken spekreepjes. Het is weer een sterrenontbijt waarin zelfs het boterhammetje met plakje kaas niet in ontbreekt. De foto’s spreken voor zich.

N.B  Helaas is B&B de Stek sinds 2017 gestopt als B&B!

P1100800

Fuitsalade met passievrucht

P1100804

Gepofte appel met abrikoos

P1100806

Gepocheerd ei met krokant uitgebakken spekreepjes

Op dit ontbijt moeten we het eerste deel van de 20 kilometer wandeling van vandaag langs de Vecht richting Vilsteren kunnen redden. De wandeling hebben we gedownload van de wandelzoekpagina en moet een “Trage Tocht” zijn, dus verwachten we veel onverharde paden. Dat we de eerste 3 km door de bebouwde kom van Ommen gaan is begrijpelijk maar als we daarna nog 6 km fietspad aflopen hadden de Wandelpraatjes misschien beter de fiets kunnen nemen.

P1100824

P1100821
Na de wandeling van gisteren valt deze hierdoor tot nu toe nogal tegen. We passeren de stuw en lopen via de zuidoever terug richting Ommen.

P1100834Het Stuwepad is ook al verhard daarom kiezen de Wandelpraatjes voor een omweg over de landweggetjes naar Vilsteren.De luchten zijn dreigend maar het blijft nog steeds droog.

P1100839Het is vandaag “Nationale Molendag” en de Vilsterse molen doet daar ook aan mee. Mevrouw Wandelpraat heeft nog nooit een molen van binnen gezien dus gaan we een kijkje nemen.

P1100843

Met drie molenaars sterk wordt de werking van de molen tot in de kleinste details geduldig gedemonstreerd. Een uurtje later gaan we weer verder maar eerst is het tijd voor de lunch bij De Klomp.
Vilsteren is een bijzonder buurtschap. Het is door de eeuwen heen onder regie van het landgoed ontwikkeld en deze hebben daardoor nog steeds een grote vinger in de pap. Het is een katholieke enclave en heeft een sterk verenigingsleven. De 380 inwoners van Vilsteren hebben de eerste keus wanneer een woning te koop komt, daarna mogen niet dorpelingen meedingen als zij tenminste in de gemeenschap passen. Jazeker, dit bestaat nog!
Na de lunch vervolgen we de weg door het beukenbos van landgoed Vilsteren.

P1100865 Het wordt donkerder en het regent een minuut of tien redelijk door. Niet best voor de zomer wandelschoenen van mevrouw Wandelpraat als we daarna door het natte gras langs de Beneden Regge banjeren.

P1100867 Via landgoed Het Laer lopen we Ommen weer binnen en gaan langs de Jumbo om ons avondeten te kopen en natuurlijk wat lekkers voor bij het Eurovisie Songfestival vanavond. Hup Douwe!

Tot de stuw viel de route ons een beetje tegen. Dit kwam omdat we vandaag een groot gedeelte over fietspaden liepen wat we niet hadden verwacht van een “Trage tocht”. Daarbij was het ook nog eens 10 graden koeler.

De track Ommen Vilsteren

De track van vandaag. Klik op afbeelding voor download

8 thoughts on “Het Vechtdal – Rondje Ommen – Vilsteren

 1. Met zo’n goede start kan je dag natuurlijk niet meer stuk ..;zag er lekker uit !
  Dat was wel een hele mooie foto ” Daar bij die molen “… jammer van het weer natuurlijk , maar die wolken misstaan niet op die foto ..en die verharde wegen , ik loop er ook niet graag op.
  Grts Leen

 2. Die dreigende luchten zijn zeker mooi om te zien, en zolang er geen regen uitvalt is het helemaal goed 😃
  Helaas hebben we wel wat regenbuitjes gekregen.
  Ja, en dan die ontbijtjes.. alleen daarom al gaan we naar deze b&b . Volgend jaar Pasen hebben we alweer besproken!

  We werden een beetje balorig van al die fietspaden. Zijn we maar in een gekke bui op zo,n fietsbankje gaan zitten. 😂

 3. Dat was ook een grappige foto :-D..
  Leuk eens zo verwend te worden met een ontbijt , ik hou er ook van !
  Ik ben benieuwd wat het zal zijn Ierland , nog een paar dagen en we zijn vertrokken ….nog even een kaarsje branden voor een droge periode ! 🙂 Grts Leen

  • Ik ben best een beetje jaloers op jullie…Ierland is volgens mij een wandel walhalla.Ik ben er zelf nog niet eerder geweest. Samen met Schotland staat het wel op onze wandellijst, met nog zoveel andere plekken op deze wereldbol 😉
   Zal voor jullie duimen voor droog weer!

   • Ik hoop ook op iets droog weer , maar we hebben alles bij voor de regen ,Ierland kennende …ik ben benieuwd !

 4. Wat een koninklijk ontbijt. maar goed begonnen dus half gewonnen.Langs een fietspad lopen is inderdaad niet fijn maar toch denk ik dat de wandeling toch geen echte tegenvaller was.Er viel best nogal wat te bekijken onderweg.

 5. Het was zeker geen tegenvallende wandeling, maar de dag ervoor was een hele mooie wandeling, waarvan veel over onverharde paden. We waren dus erg verwend die dag. Maar toch was deze wandeling ook elke stap genieten! Het Vechtdal is een prachtige streek.
  En dat ontbijt, mmmmm echt genieten 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s