Pieterpad Venlo-Swolgen

De Wandelpraatjes schamen zich diep! Als we in dit tempo door blijven gaan zijn we 71 jaar als we in Pieterburen aankomen zo rekent mevrouw Wandelpraat uit. Willen we niet achter de rollator Pieterburen inrijden moeten we echt aan de bak! Daarom hebben we dit weekeinde het Pieterpad arrangement van B&B De oude Pastorie in Swolgen geboekt. Ruud van de B&B brengt ons op zaterdag morgen naar Venlo en op zondagmorgen naar Vierlingsbeek.

B&B De Oude Pastorie

B&B De Oude Pastorie

 

Vrijdagavond rijden we al naar Swolgen nadat we in Nettetal wat inkopen hebben gedaan. De oude pastorie is vanaf de weg niet te zien dus rijden we eerst een rondje als mevrouw Wandelpraat het bordje ziet. We parkeren bij de kerk. Het is een échte pastorie. Hoge kamers en een klassieke indeling. Onze kamer is op zolder waar er drie slaapkamers, een zitje en de badkamer zijn. Het ziet er hartstikke leuk uit. Na de laatste instructies van Ruud internetten we nog even en vallen al voor tienen in slaap.

De blauwe kamer

De blauwe kamer

We ontbijten om 9u met twee gasten uit de omgeving van Brielle die naar de rozen feesten in Lottum gaan. Een twee jaarlijks spektakel wat een beetje vergelijkbaar is met het Bloemencorso in Valkenswaard. Om 10u brengt Ruud, in het dagelijkse leven ambtenaar bij de gemeente Horst aan de Maas, ons naar het station van Venlo waar we bijna twee jaar geleden zijn gestopt. Het weer is heerlijk en al snel verdwijnen softshell en blouse in de rugzak. Het eerste deel van de route volgt de Maas stroomafwaards tot het pontje bij Grubbenvorst.

De Maas bij Venlo

De Maas bij Venlo

De tracker geeft aan dat we er dan al 12 km op hebben zitten wat we iets te gretig geloven, al voelen de benen niet meer dan 8 km. We laten ijssalon Clevers niet rechts liggen en vergrijpen ons aan cappuccino met een warme wafel en aardbeien en slagroom. Er past daarna alleen nog een hoorntje met 2 bollen bij. Een echte aanrader al is het moeilijk kiezen uit 20 bladzijden ijscoupes.

Warme wafel bij Clevers

Warme wafel bij Clevers

Een paar kilometer verderop zijn we pas echt halverwege wat beter klopt bij de benen die het overig verrassend goed doen na zo weinig training.

Onderweg

Onderweg

Na Grubbenvorst duiken we de bossen in en na 5 uur wandelen lopen we zó de achtertuin van de B&B in. Heerlijk dat de schoenen weer uit kunnen. We genieten in de tuin van de pastorie van de zon en verheugen ons al op het diner bij Bram in Swolgen!
Maar eerst doen we een schoonheidsslaapje! Voor de zekerheid zetten we de wekker. Het is dat Bram niet bezorgd want het kost ons moeite om op gang te komen. Gelukkig hoeven we alleen de straat maar over te steken. Bram’s verrassingsmenu wat onderdeel is van het Pieterpad arrangement van de B&B begint met een bloemkool- mosterd soep,  gegarneerd met groene en rode pesto en -heel crea – popcorn! Lekker hoor! We krijgen ruimschoots de tijd om hiervan na te genieten want de twee serveersters kunnen de 30 gasten moeilijk aan. Maar we hebben de tijd en zien vervolgens twee heerlijke biefstukjes in een wijnsaus met geconfijte uitjes op een bedje van groenten uit de keuken komen. Weer een uurtje later wordt het maal afgetopt met Bram’s Ijsje. Drie bollen ijs, speels bedekt met gesuikerde pinda’s en brownie kruimels en een toef slagroom. Smullen! Niet iedereen heeft zoveel tijd gezien de wat sjagrijnige blikken links en rechts.
En zo rollen we om 22u voldaan weer in de twijfelaar.

Venlo - Swolgen track

Venlo – Swolgen track

2 thoughts on “Pieterpad Venlo-Swolgen

  1. Om te wandelen mag men zich nooit en voor niets laten opjagen.Wandelen mag maar moet nooit.Ziet er daar knap uit .Ik ben 71 en heb vandaag 15 km gewandeld en zonder rollater dus dat doen julie op die leeftijd zeker ook nog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s