De Kampina

De wandeling van vandaag

De wandeling van vandaag

In hartje Brabant ligt het 1200 ha groot natuurgebied “De Kampina”  Op Hemelvaartsdag waren we hier al in de buurt in een poging de pubers te laten zien hoe mooi wandelen kan zijn. Een kansloze actie die alleen te redden was door een serieuze inkorting (lees: halvering!) van de route. Het ontbrekende deel vroeg om een nadere inspectie zonder de pubers waarvan hier akte!

Vandaag lopen we route 24 uit “ANWB Wandelgids Noord Brabant”. De wandeling begint aan de oostelijke rand van de Kampina en voert ons eerst door het heidegebied en later langs riviertje de kleine Aa en de meer bewoonde wereld.

Het weer is niet geweldig op deze moederdag en we rekenen op een buitje of twee. We parkeren de auto om 15:00u en gaan op weg.  Het pad kronkelt prachtig tussen de Huisvennen door.

Tussen de Huisvennen

Tussen de Huisvennen

Na het heidegebied, een eerste buitje en de pauze met Kopiko (mijnheer Wandelpraat kocht hier 1 kg van) steken we Roond over en lopen tot de oever van de kleine Aa. Het pad volgt het meanderende riviertje en de woeste lucht levert mooie plaatjes.

langs de kleine Aa

langs de kleine Aa

Maar ja, uit woeste luchten valt ook wel een bui, en die wordt ons niet onthouden. Eigenlijk staan we op het punt om de weg te kiezen die ons linea recta naar de auto brengt maar kanjers als we zijn gaan we voor de oorspronkelijke 12 km route. We zijn toch geen watjes!

De meanderende kleine Aa

De meanderende kleine Aa

En zo lopen we in ons enthousiasme de blauwe bordjes achterna richting Lennisheuvel, precies de verkeerde kant op. Gelukkig krijgen we onze vergissing al na 500 meter door en keren we op onze schreden terug. En zo bereiken we om 17:30 weer de auto met 12 km in de benen en een zakje mos waar mevrouw Wandelpraat iets moois mee gaat maken. Snel naar de asperges die thuis op ons wachten!

One thought on “De Kampina

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s