Les hautes de Bujaleuf

Het is de derde dag van onze kampeervakantie in Cheissoux in de Haute-Vienne (regio Nouvelle-Aquitaine) in Frankrijk. De wandelpraatjes waren hier 5 jaar geleden al eerder voor een korte vakantie van een week.
Nu zijn we van plan er twee weken te blijven en hebben dus alle tijd om de omgeving te verkennen. Het weer werkt nog niet echt mee. Het is vanochtend bewolkt en 19 graden en van stilzitten krijg je het niet warmer. Mijnheer Wandelpraat tovert een thuis uitgezochte wandeling uit zijn smartphone met het beginpunt aan de overkant van het stuwmeer waaraan onze camping gelegen is. De wandeling start in Bujaleuf, een ritje van 5 km met de auto.

Hoewel de wandeling van 12km geen zware opgave lijkt denken we daar halverwege anders over. Het is 400 hoogtemeters klimmen en dalen en nu de zon is doorgebroken loopt de temperatuur snel op. De uitzichten over het glooiend landschap, de boeren paadjes en gehuchtjes zijn schitterend, we komen ogen tekort.

Ook typisch Frans: een oude Renault Goélette (R2065)? cabine uit de jaren 50 die dienst doet als stal

De streek doet ons nog het meest aan zuid Limburg denken. Na 3,5 uur genieten wandelen we Bujaleuf binnen waar de auto op ons wacht.

 

De route van vandaag. Klik voor download

 

 

4 thoughts on “Les hautes de Bujaleuf

    • De temperaturen op de Waddeneilanden liggen altijd een stuk lager als in het Zuiden en het voordeel van zo`n klein eiland is dat de bui snel overwaait. Zo als het zich nu laat zien zijn de voorspellingen redelijk goed, behalve donderdag. Maar dan gaan we weer op huis aan 😉 Maar het blijkt wel weer dat je alles kunt plannen behalve het weer! Heb je nog mooie wandelingen gemaakt in Zwitserland?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s