Pieterpad Strabeek-Maastricht

Bekijk deze wandeling

We zijn erg vroeg op voor ons doen. Om 9:15 zitten we al aan het ontbijt. Dat kan nooit goed gaan! En ja hoor bij het uitchecken zegt de pin automaat “saldo niet toereikend”…. shit. De pincode van de creditcard weet mijnheer Wandelpraat ook niet. Na twee gokjes geven we die poging op. Een rekening dan? “Nee meneer dat mogen wij niet”… shit.
De dichtstbijzijnde Rabobank is 2km verderop. Mijnheer Wandelpraat mag gelukkig een fiets lenen, maar komt na 20 min met lege handen terug.  Bank is pas om 12u open…. Shit. Vooral omdat het pas 10 uur is.
5 sudoku’s en 3 woordzoekers verder gaat de laatste etappe dan eindelijk van start en het is het wachten waard geweest!

We lopen langs de meanderende Geul waarin de koeien een bad nemen.

Koeien in de meanderende Geul

Een straffe klim waaraan geen einde lijkt te komen is een echte kuitenbijter, maar daarna gaat de tocht verder in een geleidelijke afdaling naar Maastricht. Onderweg zien we mooie mergelgroeven en  al herfst kleurige vergezichten.

Oude mergelgroeve

Het is wel even wennen om weer in de bewoonde wereld te komen na 4 dagen natuur. We laden de inwendige mens op voor de allerlaatste kilometers met een overheerlijke uiensoep en bier.

Uiensoep en bier op het o.l. Vrouweplein

En dat is nodig ook, want een stevige klim scheidt ons van het stuk steen met inscriptie die het einddoel van onze reis markeert. We zijn keitrots op ons doorzettingsvermogen.

Gehaald!

We zijn een geweldige ervaring, een paar beste blaren en een boel spierpijn rijker maar hadden het voor GEEN goud willen missen!

Het wandelvirus heeft ons vanaf nu te pakken! We lopen het Pieterpad vanaf Roermond naar Pieterburen!

4 thoughts on “Pieterpad Strabeek-Maastricht

  1. Met veel plezier nog een beetje jullie pieterpadavonturen gelezen; ik heb net de nieuwe topogids deel 2 gekocht; mijn eerste exemplaar was verouderd voor ik hem kon gebruiken. Ik zou komend jaar graag mijn eerste stappen op het pad zetten en denk aan een drie- of vierdaagse. Groetjes, Guido.

    • Dan heeft het Pieterpad boekje een tijd liggen verstoffen in de kast.
      Het Pieterpad is een prachtige LAW met echt hele mooie etappes er tussen. Vooral in de buurt van Ommen en natuurlijk Limburg. Waar ga je beginnen? Al gelijk in het Noorden van Nederland( heb je wel gelijk de minst mooie etappes gehad 😉 of ga je net als wij tegen de richting inlopen. Slim om er meerdaagse wandelingen van te maken want het is op een geven moment te veel reizen.
      Superleuk dat je het Pieterpad gaat doen, wij hebben er warme herinneringen aan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s