Het Vechtdal – Beneden Regge

Vorig jaar augustus bracht het Pieterpad de Wandelpraatjes in Ommen. De natuur in deze streek maakte onverwacht veel indruk en toen we ook nog een geweldige Bed & Breakfast troffen waren we helemaal verkocht. We boekten ter plaatse 3 nachten in het Pinksterweekeinde van 2016. Nu 9 maanden later is het zover: B&B De Stek wordt de uitvalsbasis voor een aantal wandelingen in de Vechtstreek.

N.B Helaas is B&B de Stek in 2017 gestopt met hun B&B

P1100771

Een zijbeek van de Beneden Regge

We maken het lange Pinksterweekeinde nóg langer door ook de vrijdag ervoor vrij te nemen, maar de voorpret is al eerder begonnen met het plannen van de wandelroutes. Op Wikiloc zijn veel wandelingen te vinden in deze streek en mijnheer Wandelpraat kiest er diversen uit. Het is de hele week al prachtig warm weer maar in het Pinksterweekeinde gaat daar volgens de verwachtingen abrupt een einde aan komen. Daar is gelukkig deze vrijdag nog niets van te merken want de zon schijnt volop en het is met 22 graden prima wandelweer.

Om 12:00 parkeren we bij het station in Ommen waar ook onze wandeling begint. We combineren de mooiste stukjes van gedownloade wandelroutes en improviseren er zelf ook nog een stukje bij.

IMG_20160513_123458

We vertrekken richting westen over landgoed Het Laer, een al eeuwenoud landgoed waar Franse en Engelse landschapsstijlen terug te vinden zijn. We volgen de oever van de Beneden Regge naar het zuiden en komen ogen te kort.
Deze wandeling valt in de categorie “Trage Tocht” wat betekent dat deze gevarieerde natuur biedt en liefst 90% over onverharde wegen loopt. In ons geval wordt het een héle trage tocht omdat we om de haverklap stil staan om foto’s te maken.

P1100745

IMG_20160513_130827

P1100764

IMG_20160513_131151

P1100765De natuur is hier uniek en op wandeltempo hebben we alle gelegenheid om al dat moois in ons op te nemen. Het is genieten met een grote G wat eigenlijk nog te zacht uitgedrukt is. Het is gewoon GENIETEN!

Na 6 km bereiken we Restaurant De Nieuwe Brug  waar de Lemerlerweg de Beneden Regge kruist. We zijn nog maar anderhalf uur onderweg maar besluiten toch om hier te lunchen, het is al half twee en we zullen verder geen pleisterplaatsen tegenkomen. De uitsmijter rosbief (alweer?) en pannenkoek kaas/gember smaken er niet minder om. Al etende komt het ijstentje aan de overkant verdacht bekend voor… En inderdaad, hier hebben we vorig jaar op ons Pieterpad een ijsje gegeten!

P1100776We volgen de Beneden Regge richting landgoed Eerde. We lopen om kasteel Eerde heen over een eikenlaan en krijgen voor het laatst een prachtig gezicht op het dal van de Beneden Regge.

P1100779We zijn nu halverwege de wandeling en pauzeren op een bankje en wisselen de sokken. De terugweg voert ons door de bossen en langs het Besthmenerven wat heel Brabants aandoet. Ongemerkt klimt het pad richting de top van de Besthmenerberg en boven aangekomen hebben we weer een deja vu! Hadden we deze uitkijktoren niet al eerder gezien? Inderdaad, we zitten wederom op een stukje Pieterpad. Na een kilometer buigen we af richting station.  Bij Albert Heijn in Ommen kopen we kant & klare salades en wat lekkers voor morgenavond bij het Eurovisie Songfestival. Met Willem van B&B de Stek is afgesproken waar we de sleutel kunnen vinden en om 18:30 stappen we de knusse B&B binnen wat voelt als thuiskomen. De temperatuur is nog goed genoeg om buiten onze salade te eten.

P1100792De tocht van vandaag kwam uit op 19 km en was echt een topper!  Morgen doen we weer een trage tocht, dan langs de Vecht.

Track HetReggedal.pdf

De track van vandaag. Klik op afbeelding voor download

Advertentie

9 thoughts on “Het Vechtdal – Beneden Regge

 1. Dat is echt genieten met een grote G met zo’n weertje hé , leuk zo.. op die manier de herinneringen nog eens boven halen..terug heel mooie foto’s !

 2. Wat zal dat genieten geweest zijn..gelijk dat je er zoveel mogelijk van profiteert want als men ouder wordt durft er wel eens wat misgaan en kunnen plannen nood gedwongen niet doorgaan.

 3. Hier heb je helemaal gelijk in, er kan je zomaar iets gebeuren waardoor je plannen in de war raken.
  Maar van deze wandeling hebben we weer volop genoten.
  Heerlijk in de natuur en genieten van de kleine dingen en elkaars gezelschap!

  Hoe gaat het met je voet?

  • Ik heb snel last van warme voeten en hierdoor gaan deze zweten en wat weer resulteert in blaren als ik lang in dezelfde sokken door blijf lopen. De sokkenwissel is voor mij de truc om geen blaren te krijgen en dat loopt een stuk aangenamer 😉

   • Da’s raar. Ook in goede wandelsokken (boven 20 €)? Er wordt zelfs aangeraden om dezelfde sokken 2-3 dagen na mekaar te dragen! Maar ik geef toe, dat gaat ook mij te ver; ik heb het nog niet uitgeprobeerd.

   • Ik draag sokken van Falke en van Wright Socks. Dit zijn dubbele sokken wat ook blaren tegen moet gaan en die sokken kosten best geld. Drie dagen in dezelfde sokken, nee daar moet ik ook niet aan denken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s