Pieterpad Holten – Hellendoorn

Na ruim 10 uur slaap, enkel gestoord door een fikse onweersbui, worden we onverwacht fris weer wakker. De afdaling van de steile trap naar de douche gaat zonder pijntjes. Precies als we klaar staan komt Ad de ontbijtmand brengen zich verontschuldigend dat de eitjes wat later komen. Het is een verrassing wat er allemaal in de mand zit.

Het verrassings ontbijt in de mand

Het verrassings ontbijt in de mand

Naast het boerenbont servies vinden we eigengemaakte aardbeienjam, vers geperste jus-d’orange, ham, kaas en nog een paar sappige aardbeien toe. Het lijkt wel een ’s zondags ontbijt! We moeten dit paradijsje helaas weer gaan verlaten en nemen afscheid van Senske en Ad en gaan op pad. Het is nog wat fris en we voelen af en toe een verdwaalde spat regen. Eerst moeten we nog de 4,5 km naar Holten afleggen. Daar schieten we nog even de drogisterij in om hooikoorts tabletjes voor mijnheer Wandelpraat te kopen want die niest zich een ongeluk. Gisteren wel 30 keer telde mevrouw Wandelpraat! Ook doen we de Albert Heijn even aan voor de proviand voor de tocht van vandaag en lopen door naar de auto die bij het station in Holten op ons staat te wachten. Daar leggen we de overtollige bagage in want we houden niet van onnodig gesjouw. Dan begint de tocht naar Hellendoorn pas écht.

Eindelijk op pad. Na Holten begint het meteen met een klim

Eindelijk op pad. Na Holten begint het meteen met een klim

Het pad klimt aanvankelijk vrij snel en gaat dan over in vals plat richting het uitkijkpunt op de Holtener berg . Na 4 vlakke etappes gaat het nu weer op en af door het Sallands heuvellandschap. Het waait vandaag behoorlijk en het is een stuk frisser dan gisteren. Boven op de Holtener berg doen we de sokkenwissel en houden we een half uurtje pauze: de eerste 10 km zitten er al weer op.

Vandaag wat meer wandelaars?
Ja, het is weer wat drukker dan de afgelopen twee dagen. Er komen ons diverse Pieterpadders tegemoet gelopen en we gaan gelijk op met een stel die een kind van 1,5 jr in een rugzitje meetorsen. In het voorbijgaan merkt mijnheer Wandelpraat op “Hij houdt het goed vol” kijkend naar de kleine man in het rugzitje, waarop vader vraagt “bedoelt u mij of hem?”.

Uitzicht vanaf de Sallandse heuvelrug

Uitzicht vanaf de Sallandse heuvelrug

Het is een erg mooie tocht vandaag. Heide, bos en weidse vergezichten wisselen elkaar af. Desondanks is het geen straf als we na 21 km de straten van Hellendoorn bereiken. Na 70 km in drie dagen beginnen onze onderdanen namelijk te protesteren. De bushalte, waar we nog een half uur op de bus moeten wachten, ligt op een steenworp afstand van een ijssalon. We hadden nog een ijsje te goed… dus smullen we al wachtend onze twee heerlijke hoorntjes.  De terugweg naar Holten is gemakkelijker gezegd dan gedaan.  Via een sightseeing-Twente-tour worden we in drie kwartier naar het station van Rijssen gebracht waar we vervolgens 40 minuten op de trein naar Holten moeten wachten.

Station Rijssen

Station Rijssen

Eenmaal in de trein zijn we al in Holten voordat we goed en wel zitten. Zeggen en schrijven: 6 minuten. In Holten bezoeken we per ongeluk een gecamoufleerde shoarma tent waar ze gelukkig ook schnitzels verkopen. Mijnheer Wandelpraat gaat los op een shoarmaschotel met knoflooksaus (arme mevrouw Wandelpraat!). Met de buikjes rond is het nog 1,5 uur met de auto naar Brabant waar we om 19u30 arriveren.

Een terugblik op deze drie dagen: We hadden een prachtig stuk Pieterpad, twee geweldige overnachtingen,  heerlijk weer, goede benen en… elkaar!

Track Holten - Hellendoorn

Track Holten – Hellendoorn

2 thoughts on “Pieterpad Holten – Hellendoorn

    • We gaan volgende week donderdag tot en met zaterdag de laatste vier etappes uitlopen van het Pieterpad, nog 89 kilometer te gaan. We hebben dan ruim 490 kilometer gewandeld.

      Die ontbijtmand was erg smakelijk, je kan je dag slechter beginnen 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s