Pieterpad Schoonloo – Rolde

Het heeft de hele nacht hard geregend en als we wakker worden drupt het nog wat na. De kleinkinderen moeten nog leren uitslapen, om 6:30 is het hele circus al wakker. Maar mijnheer en mevrouw Wandelpraat nog niet, die draaien zich nog eens om voor een rondje. We genieten van een zondags ontbijt en worden dan weer naar het beginpunt in Schoonloo afgezet. We halen de eerste Pieterpadders in die de tocht op gympen wagen. Zodra we de bebouwde kom verlaten en het bospad door het Strubbenbos oplopen begint het gesop.

De paden zijn als kleine slootjes

De paden zijn als kleine slootjes

Het heeft veel geregend waardoor het af en toe een geglibber is, met redelijk diepe plassen en we maar net droge voeten houden. We hebben medelijden met de wandelaars op hun gympjes. De zon schijnt volop en voelt lekker warm. We treffen het geweldig met zulk weer in december!

Mooi doorkijkje

Mooi doorkijkje

Afgezien van de blubber is de wandeling ook nog eens erg mooi. De vennetjes in dit gebied doen Brabants aan.

Dit bankje slaan we maar over

Dit bankje slaan we maar over

Halverwege nodigt een (wel droog) bankje in de volle zon ons uit voor de lunch. We genieten een half uurtje van het uitzicht, eierkoeken en muesli bollen en gaan dan weer op pad. We zijn niet alleen vandaag. Er komen ons zeker 8 Pieterpad wandelaars tegemoet die nog 430 km voor de boeg hebben waar de Wandelpraatjes nog maar 69 km te gaan hebben.

Een tapijt van mos

Een tapijt van mos

Sneller dan gedacht komen we in de buurt van Hof van Saksen en de 2 kilometer die we gisteren teveel liepen smokkelen we nu en gaan recht naar het huisje in plaats van het eindpunt in Rolde. Deze etappe was erg mooi om te wandelen en scoort hoog op de “Wandelpraat wandelschaal”.

Bijna bij Hof van Saksen

Bijna bij Hof van Saksen

We zijn weer 43 kilometer dichter bij ons einddoel en hebben een lekker etentje verdiend waarmee het weekeinde wordt afgesloten.

Track Schoonlo - Rolde

Track Schoonlo – Rolde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s