Pieterpad Vorden – Laren – Holten

Om kwart voor 7 gaat de wekker. We hebben heerlijk geslapen in ons “huisje”. De spullen voor het ontbijt zetten we op tafel. Weldra kijken de nieuwsgierige pauwen naar binnen en ook de haan komt langs met zijn harem. Na het ontbijt pakken we de rugzakken weer in en om kwart over 8 worden de eerste stappen naar Laren gezet. We hebben de blouse en de fleece trui aan, het is nog wat fris. Maar een half uurtje later lopen we alweer zonder. Er is voor vandaag 27 graden voorspeld dus dat wordt veel drinken. Bij kasteel den Bramel met zo’n schitterende oprijlaan smeren we ons in met deet want mevrouw Wandelpraat is al gestoken door een brutale mug.

De laan richting Kasteel den Bramel (waar het spookt!)

De laan richting Kasteel den Bramel (waar het spookt!)

We zien veel kastelen en landhuizen omgeven door prachtige landgoederen.

Een van de vele kastelen in de omgeving van Vorden/Laren

Enkele van de vele kastelen in de omgeving van Vorden/Laren

Voor de mensen met last van hooikoorts is het een mindere dag. Mijnheer Wandelpraat niest er wat op los met al die pollen in de lucht. Sneller dan verwacht lopen we Laren binnen en eten een zoute bal gehakt (vast uit de fabriek van Enkco in Holten) en een stokbroodje gerookte kip met zongedroogde tomaatjes en pijnboompitjes.

Lunch bij Stegeman in Laren.. Leg neer die bal!

Lunch bij Stegeman in Laren.. Leg neer die bal!

Het smaakt ons goed. De eerste twee liter water zijn al op en we vullen de flessen opnieuw aan. De benen en voeten hebben nog niks geleden. We wisselen iedere 10 km de sokken voor droge en hangen de klamme aan de rugzak te drogen. De voeten vinden het heerlijk om af en toe gelucht te worden. Bovendien zijn er geen blaren te bekennen, of toch?

De Wandelpraatjes zien waanbeelden...

De Wandelpraatjes zien waanbeelden…

Voorbij Laren lopen we niet om voor de dikke eik want hij kan nooit zo dik zijn als de boom de we op onze huwelijksreis in Thailand zagen. Zelfs na 20 km zit de cadans er goed in. We komen ook al wat meer Pieterpadders tegen. Bij de tweede sokken wissel behoeden we enkele Pieterpadders voor het kiezen van de verkeerde route en vreet een labrador gretig de door mevrouw Wandelpraat weggegooide peperkoek op. We passeren nu de provinciegrens naar Overijssel.

Onderweg naar Holten

Onderweg naar Holten

Het schiet al op! Bij de laatste sokkenwissel eten we een appeltje en wijken nu van het Pieterpad af richting onze slaapplaats van vannacht. Maar voor we daar zijn is het nog minstens 5 km wandelen. En als altijd zijn de laatste 2 km het zwaarst. Na 31 (!) km lopen we het erf op van de prachtige boerderij van Ad en Senske vd Leer.

De fraai gerestaureerde boerderij van Senske en Ad

De fraai gerestaureerde boerderij van Senske en Ad

Wij logeren in het tuinhuis annex werkplaats kindermeubilair en stoffering van Senske.

Ons onderkomen bij Senske en Ad

Ons onderkomen bij Senske en Ad

Ad en Senske zijn enorm gastvrij en gaan meteen regelen dat we kunnen mee eten want Senske had per ongeluk bij een andere boeking gekeken en niks in huis gehaald. Ad wordt meteen op pad gestuurd! Wij douchen intussen en zetten een kop thee. In een handomdraai maakt Senske een maal met rijst en een groenten-gehakt stoofpotje. Heeerlijk! En dan het toetje: Hangop met aardbeien uit eigen tuin en aardbeien coulis. Mevrouw Wandelpraat moet zich beheersen niet het schaaltje uit te likken!

Mijnheer Wandelpraat leest het gastenboek op de veranda

Mijnheer Wandelpraat leest het gastenboek op de veranda

Diner bij Seske en Ad

Diner met uitzicht

De lange wandeldag en het lekkere eten maken ons slaperig en we gaan naar boven om even op bed te gaan liggen. Eh even? We hebben nog net de puf om de tanden te poetsen en liggen vervolgens om kwart over 8 (!) uitgeteld op bed…

De slaapkamer op zolder

De slaapkamer op zolder

Track Vorden - Laren - Holten

Track Vorden – Laren – Holten

5 thoughts on “Pieterpad Vorden – Laren – Holten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s