Grenslandpad Bomloze put – Terneuzen

Precies om 9u, het afgesproken tijdstip, brengt Lieve een heerlijk ontbijt met verse broodjes van de bakker, aardbeien en gekookte eitjes. We smeren nog wat broodjes voor onderweg want er zijn vandaag geen lunch gelegenheden.

P1100986

P1100987Om 10u zijn we weer op pad. We komen moeizaam op gang en merken dat de voeten veel te lijden hebben gehad van de lange wandeling gisteren.
De wandeling gaat vandaag nagenoeg geheel langs de waterkant van het Leopoldkanaal en het Isabellakanaal. Het gras staat hoog op deze zogenaamde “ongekamde” paden.

IMG_20160529_110704 In het riet langs de waterkant van het Leopoldkanaal horen we de karpers met geweld paaien. Dit moet het Mekka zijn voor vissers maar we zien er niet een.

P1110004

P1110008De zon komt er vandaag niet doorheen maar het is drukkend warm. We eten de broodjes na 9 km bij de brug over het Isabellakanaal. Dit kanaal werd in 1920 gegraven als gevolg van een nieuw akkoord tussen België en Nederland met de bedoeling de afwatering van de Belgische polders in het Braakmangebied te verbeteren. Weten we dat ook weer! Het stilstaande water levert mooie plaatjes.

P1110012

Op de twee kilometer die volgen wemelt het van de tuinslakken. Ze zijn nauwelijks te ontwijken en de ongelukkigen die zich in het gras verstopt hebben horen we onder onze wandelschoenen kraken.

P1110020

Met een slakkengangetje over het LAW

P1110016 In de verte is een onweersbui op komst. We kruisen juist de N61 waar bushalte Braakman is. Wetende dat een groot deel van de resterende wandeling langs Dow Chemical bij Terneuzen loopt besluiten we het vandaag na ruim 13 km voor gezien te houden. En eerlijk is eerlijk: de benen en voeten klagen nog over de lange tocht van gisteren! Zo staan we drie kwartier later weer in Sluis waar je over de hoofden kunt lopen en snappen nu ook de lol van al die grote parkeerterreinen. We zijn nog maar net onderweg naar huis als de regen losbarst, de voorbode van de meest regenachtige maandag van het jaar.

De eerste drie etappes zijn prima bevallen en hebben ons mooie stukjes Zeeuws-Vlaanderen laten zien. En, we hebben geleerd beter te doseren om onszelf niet voorbij te lopen!

Track Grenslandpad etappe3

De track van vandaag. Klik op afbeelding voor download

 

7 thoughts on “Grenslandpad Bomloze put – Terneuzen

  1. Verzorg jullie goed …die 32 km zaten nog in de benen..en met dit drukkend weer en onweer op komst voel je dit nog eens extra , maar toch weeral 13 km gelopen , dat is zeker niet mis ! Grts Leen

  2. 45 kilometer in 2 dagen is ook al een eindje. We zijn al aardig bij gekomen, geweldig hoe je lichaam snel hersteld na zo een intensieve inspanning!
    Komend weekend zetten we geen ene stap… Misschien een klein rondje in de omgeving. Net wat je zegt: goed voor je zelf zorgen 😉

  3. Dat merken wij nu ook na onze wandelingen ..het lichaam geraakt snel terug hersteld , hadden wij ook niet gedacht ..maar nu zo direkt terug 120 km gaan wandelen is nu net iets teveel van het goede…tegen het weekend begint het zowiezo weer te kriebelen ! 🙂

    • Hier hebben we ook zeker van geleerd, als je met te veel pijntjes door blijft stappen, kun je je misschien te veel blesseren.. En dan helemaal niet meer op stap kunnen gaan. Zover laten we het zeker en vast niet komen.

  4. Ik heb jullie verslag van de eerste en deze etappe terug even doorgenomen; een deel is al herkenbaar voor mij maar wat staat er veel water in het Leopoldkanaal op jullie foto’s!! Die B&B heb ik meteen herkend van onderweg. Mijn volgende etappe zal het Grenslandpad verder volgen tot in Sluis. Ik herken ook het punt aan het Isabellarigool waar jullie noordelijk afgedraaid zijn; het is aan die brug die nu opgebroken was. Groetjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s