Kaunerberg 17 april 2019

Woensdag

Er is er een jarig hoera, hoera… Mijnheer Wandelpraat is vandaag 56 geworden en dat moet gevierd worden! We gaan naar Ried waar de wandeling van vandaag start. Bij de eerste de beste (en tevens enige) bakker in het dorp trakteren we ons op koffie met gebak. Een goede bodem voor de inspanningen van vandaag. Achter de kerk gaat het eerst rustig omhoog over een mooi bospad. Het is nog fris omdat dit deel van de wandeling in de schaduw ligt. Dan volgt een breed grindpad wat gestaag klimt in de richting van Fendels.

Uitzicht op Ried
Hier en daar een aardverschuiving

Onderweg is hier en daar puin en aarde naar beneden gekomen wat de weg voor auto’s blokkeert. We hebben inmiddels 400m geklommen en dat betekent dat we nu op 1500m zijn en dus: sneeuw! Hele stukken van het pad zijn bedekt met een laag van 30cm sneeuw waarin je wegzakt. Als we in de voetstappen van een vorige loper treden is de sneeuw wat harder. Takkie Wandelpraat zit inmiddels in de rugzak. Dan komt eindelijk de afslag naar het voetpad naar Fendels. Niet dat dat meteen het einde van de sneeuw betekent maar het is er erg mooi.

Het hoogste punt over de Gswendtbach

Uiteindelijk komen we bij het bergstation van de gondelbaan in Fendels waar overigens weinig te doen is. Iets wat eigenlijk voor de hele streek geldt in deze tijd van het jaar.
De afdaling terug naar Ried is erg stijl en het is oppassen dat we niet uitglijden. Zo zijn we in no-time weer terug in Ried waar de bakker inmiddels middagpauze heeft.

Blik op Ried op de terugweg

De boodschappen halen we bij Mpreis aan de overkant. Een lekker ijsje en een zak kant&klare avondmaaltijd. Thuisgekomen vallen Mijnheer en Takkie Wandelpraat op de bank in slaap.
De kant en klare maaltijd smaakt prima en we liggen weer op tijd in ons bedje.

De trak van vandaag. Klik hier voor download

2 thoughts on “Kaunerberg 17 april 2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s