Kaunerberg 19 april 2019

Vrijdag

De laatste wandeldag alweer. Uitgeput als we gisteren waren is er nog geen wandeling gepland voor vandaag. Mijnheer Wandelpraat kruipt achter de laptop en komt met een rondje bij Feichten verderop het Kaunertal in. In Feichten doen we bij de super wat boodschappen voor onderweg en pinnen wat contanten bij de plaatselijke VVV. De tocht begint door het dal waar het in de schaduw van de berg nog best fris is. Aangekomen bij het punt waar het pad redelijk stijl omhoog gaat ligt niets dan sneeuw. Dit is in de schaduw van de berg blijven liggen en eerlijk gezegd: met dit mooie weer wandelen wij ook liever in de zon. Het plan wordt snel omgegooid en we steken de weg over bij Unterhauser om aan de andere kant van het dal de berg op te gaan. Op de kaart ziet het pad er niet uitdagend uit maar met de afgelopen wandeldagen in de benen doen de 125m klimmen pijn als waren het er 300.

Als we tussen de inspanning door om ons heen kijken zien we dat hier lang geleden enorme rotsblokken de berg afgedenderd zijn die nu helemaal met mos zijn begroeid. Op het hoogste punt van de wandeling staat een bankje en genieten we van het uitzicht, de zon en de meegebrachte etenswaar. Op wat klauterpartijen door de sneeuw na gaat het smalle paadje gemakkelijk naar beneden en zijn we na 4,3km weer bij de auto. Mijnheer Wandelpraat heeft wel zin om uit te gaan eten. Nu we genoeg contanten op zak hebben kunnen we wél die Wiener Schnitzel bij Kaltenbrunn nemen. Zo gezegd zo gedaan. De Wirt is blij ons weer te zien en ook Takkie Wandelpraat krijgt een VIP behandeling. Het is heerlijk.
Later in de middag lopen we nog en rondje om het appartement en daarmee sluiten we een heerlijke wandelvakantie af!

De Wandelpraatjes hebben genoten!

De track van vandaag. Klik hier voor download

3 thoughts on “Kaunerberg 19 april 2019

 1. Mooi..heel mooi,echte postkaartjes die foto’s,dat kan ook niet anders.
  Jullie hebben er goed van genoten zag ik.
  In Oostenrijk waren wij nog nooit,maar wie weet komt dat wel eens een keertje.
  Nog late gelukwensen met jullie verjaardag en die van Paul!

 2. Het was een geweldige fijne vakantie. Niet zozeer de aantal km, want dat waren er niet zoveel, maar we hebben aardig hoogtemeters gemaakt.
  Oostenrijk kan ik je echt aanbevelen… juni, september zijn de mooiste maanden om te gaan.
  We maken ons nu op voor 2 weken Öland Zweden juli a.s.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s