Landgoed De Utrecht en Neterselse Heide

Wát? Meer dan een jaar geleden ons laatste blog? En dat noemt zicht Wandelpraat?! Misschien moeten we ons opnieuw voorstellen: Wij zijn mijnheer en mevrouw Wandelpraat en we doen hier verslag van onze wandelingen, vakanties en stedentrips. Maar laten we eerst het stof van onze wandelschoenen afblazen!

Met niks op het programma voor vandaag stelt mijnheer Wandelpraat voor om weer eens een langere tocht te maken. Met het oog op de naderende vakantie in Italie, als alles door de Corona door kan gaan, waar we ook willen wandelen, kunnen de benen best wat oefening gebruiken.

Het voorstel om een stukje Grenslandpad in de buurt te lopen wordt met een veto weggestemd en dus kiezen we het alternatief: Vanuit Westelbeers een rondje over Landgoed De Utrecht en de Neterselse heide.

Onse Lieve Vrouwe ende Sint Job kapel

We parkeren in Westelbeers bij de “Onse Lieve Vrouwe ende Sint Job” kapel die daar zeker al in 1621 stond. Deze Mariakapel is gewijd aan Onze Lieve Vrouw van Scherpenheuvel.

Het is 11:00u, bewolkt, maar met 22 graden en een verfrissend windje prima wandelweer. We volgen de Spreeuwelsedijk een stukje richting Baarschot om vervolgens rechts via chaletpark Kempenbos en Heikant bij het beekje De Reusel uit te komen.

Het wandelpad volgt dit meanderende beekje (schitterend!) gedurende 2 km tot aan herberg “In den Bockenreyder” in Esbeek.

Voor een cursus plat Brabants is een bezoekje aan de website een aanrader. Het is knap druk, en zeker nu iedereen op 1,5m moet zitten is het zoeken naar een plaatsje. Gelukkig vinden we die en we doen ons te goed aan een heerlijke ijscoupe met verse aardbeien en slagroom (hadden we verdiend).

We zijn nu op de helft en vervolgen de wandeling langs de vennen “De Flaes” met een grote uitkijktoren en “Het Goor”.

De benen voelen na 13 km een beetje zoals vroeger na 25km maar het is heerlijk om weer op pad te zijn en te genieten van al het moois. Het smaakt naar meer! Guusje de teckel heeft van de hele wandeling maar een kilometer of 2 in de rugzak gezeten.

https://www.alltrails.com/explore/recording/landgoed-de-utrecht-nterselse-heide-989652e

3 thoughts on “Landgoed De Utrecht en Neterselse Heide

 1. Ah, mooi dat jullie nog eens op stap gegaan zijn; daar ben ik met Annette ook gaan wandelen. Mooi, hé? Toen was het ook zo druk in den Bockenreyder en zijn we doorgereden naar Hilvarenbeek. Dat dialect lijkt trouwens erg op Turnhouts aan de andere kant van de grens. En nu weet ik meteen weer waar Westelbeers ligt – daar ben ik toch gepasseerd op het Pelgrimspad – soms verliest een mens het overzicht 😉 Hartelijke groet uit de Antwerpse Kempen.

  • Hallo Guido,
   Het was weer heerlijk om op stap te gaan..
   Dan merk je toch dat je het wandelen hebt gemist.
   Je hebt gelijk, het is een hele mooie route om te lopen. Zeker het stukje naast het riviertje was de moeite. Leuk dat je de route ook met Annette hebt gelopen.
   We pakken de draad weer op, het wandelen smaakt naar meer…
   Lieve groet, Marina

 2. Ik weet natuurlijk niet vanwaar het veto tegen het Grenslandpad kwam maar als jullie willen, loop ik graag het stuk van Dreef naar de camping in de Chaamse bossen samen met jullie, kwestie van met 2 auto’s onderweg te zijn? Laat maar iets weten 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s